Gå til sidens hovedinnhold

Elverum ute av cupen

Artikkelen er over 9 år gammel

(FyllingenBergen – Elverum 27-26 (11-10)) Elverum er ute av cupen, etter å ha tapt for Fyllingen i kveld.

Et revansjesugent Elverum ville ikke akseptere noe annet en seier i kveldens møte mot Fyllingen Bergen i 4.runde av NM. Elverum gikk på sitt andre tap i serien mot nettopp Fyllingen Bergen i forrige helg. Men som det er i cup så handler det ikke om poeng, det er så enkelt som vinn eller forsvinn.

Del på Facebook

Saken var enkel før dette oppgjøret. Angrepsspillet måtte forbedres, sløseriet av sjanser måtte vekk og laget måtte vise et mye bedre samhold om drømmen om NM-finale i spektrum skulle realiseres.

1.omgang startet i et veldig lavt tempo. Det var tydelig at Elverum ikke ville gå ut på samme måte som forrige kamp. Alikevel så var starten som å se en reprise fra forrige kamp. Fyllingen hadde oppskriften på hvordan de skal slå Elverum og den brukte de i kveld også.

Rambo og spesielt Stegavik ble passet på hele tiden. De fikk minimalt med spillerom og når Elverum da fortsetter å spille gjennom midten blir det dårlig med sjanser og avslutninger. Vingene ble for lite inkludert og da er det ikke vanskelig for Fyllingen Bergen og beskytte seg mot Elverum sine angrep. Lagene fulgte hverandre hele omgangen og ved pause stod det 11-10 til Fyllingen Bergen

2.omgang ble en fartsfylt affære . Tempoet var betraktelig høyere og Elverum virket mer skjerpet. Hele angrepet ble benyttet mer og vingene fikk også mer oppspill. Både forsvar og angrep gjør en bra omgang og det var mindre av de personlige feilene, men Fyllingen Bergen har vist at de er et utrolig vanskelig lag å spille mot. Stegavik ble fortsatt passet på i angrep, og Fyllingen Bergens playmaker Eivind Tangen ble hardere passet på i forsvar, av nettopp Stegavik.

Med begge lag sine playmakere så å si ute av spill ble det rom for andre spillere. Fyllingen Bergen klarte å spre ut angrepsspillet sitt over hele linjen, mens Elverum fortsatte å spille gjennom midten, der var nemlig Erik Toft. Unggutten scoret 9 mål og stod virkelig fram i denne kampen. Andreas Rönnberg var sikkerheten selv fra 7 meter og noterte seg med 5 mål fra straffemerket. Spillet bølget fram og tilbake og var preget av mange 2.minuttere mot slutten. Med 1 minutt igjen av kampen stod det 26-26 og man kunne merke spenningen helt opp til presseboksen. Elverum hadde ballen i angrep og etter en taktisk timeout fra trener Christian Berge fikk Erik Toft vridd seg fri og avsluttet fra linjen, men han avlsuttet rett på keeper. Til store protester siden det ikke ble frikast løp Elverum hjem igjen og fikk skaffet Fyllingen Bergen frikast med 4 sekunder igjen av kampen. Fyllingen rekker å få inn ett siste skudd og det går knallhardt ned til venstre for Morten Nergaard.

Dermed vant Fyllingen Bergen 27-26 og Elverum sitt cup-eventyr er over for denne gang. Men Elverum taper med små marginer i en veldig jevnspilt kamp som kunne gått begge veier.

Bildeserie: Elverum ble sendt ut av cupen – av Fyllingen Bergen

Vi fulgte kampen live her: