Det første kvarteret var preget av til tider forferdelig forsvarsspill fra Elverums side, og på de første 15 minuttene hadde også de svart-hvite bommet åtte ganger og gjort tre tekniske feil. Slikt straffer seg mot et lag som Halden, som på det tidspunktet ledet 8-5.

Michael Apelgren så seg nødt til å ta en time-out etter 16 minutter, og svensken ord så ut til å gå inn hos spillerne, som sakte, men fortsatt noe usikkert, begynte å hente opp igjen Haldens tremålsledelse.

LES OGSÅ: – Bedre å ryke nå enn senere

Mitrovic skrek av smerte

Men så skjedde det som fikk alle supporter-hjertene som banker svart og hvitt til å nesten stoppe av skrekk. I det som så ut til å være en helt ufarlig kontring, der Mitrovic kom skulder-i-skulder med Victor Skillhammer, ble serberen liggende på parketten og vri seg mens han tok seg til høyrefoten.

Mitrovic viftet febrilsk etter Elverums fysioterapeut, mens han fikk hjelp av André Lindboe til å fjerne skoen. Det gjorde tydelig vondt, for bakspilleren skrek av smerte og slo i gulvet i frustrasjon. Til slutt måtte han få hjelp av medspillerne til å ta seg av banen, og det var tydelig at han ikke klarte å sette høyrefoten i gulvet.

De første rapportene sier at det skal dreie seg om et overtråkk.

SE BILDEGALLERI FRA KAMPEN HER!

15 bomskudd før pause

Hendelsen virket også for å ha satt en støkk i Mitrovics medspillere, for det var starten på en ny nedtur i 1. omgang. Hjemmelaget var helt oppe i en femmålsledelse rundt fem minutter før hvilen, og det etter at angrepsspillet presterte å bli dårligere enn forsvarsspillet.

Riktignok skal Rasmus Bech i Halden-målet ha sin del av æren for at Elverum ikke traff nettmaskene, men 100 prosent-sjansene skal sitte bedre.

Apelgrens menn tuslet til slutt i garderoben til stillingen 14-11, og det med 15 bomskudd på samvittigheten.

Fire og et halvt minutt ut i andre omgang hadde situasjonen forverret seg nok en gang. Lindboe åpnet med å bomme på en straffe, og bommet også Jonas Burud og Steffen Stegavik i kjapp rekkefølge, mens Halden på sin side traff der de skulle.

Dermed var hjemmelaget foran med seks mål (17-11).

LES OGSÅ: Mister antakelig Skjern-kampen

Strålende Bech

Elverum-treneren sendte utpå både Håkon Ekren og Didrik Linderud i et forsøk på å få friske krefter inn i laget, og det hjalp delvis. Etter 11 spilte minutter var Elverum to mål bak (18-16), og hadde det ikke vært for at det fortsatt ble brent 100 prosent-sjanser på løpende bånd, kunne de også ha tatt seg opp i ledelsen.

I stedet vartet Rasmus Bech opp med storspill mellom stengene. Han reddet kontringer, han reddet straffer og han reddet det som normalt skal sitte.

Da Elverum i tillegg klarte å kaste bort to klare kontringsballer, så det mørkt ut. Men så fikk gjestene en livlinje i form av et straffekast, som endelig satt der det skulle for André Lindboe, og dermed var forskjellen krympet til kun ett mål (21-20).

Like etter scoret Simon Aulén på sin mulighet fra sjumeter-merket, og dermed klarte Halden å holde seg to mål foran da åtte og et halvt minutt gjensto på klokka.

LES OGSÅ:

Ute av cupen

På stillingen 23-21 valgte Michael Apelgren å legge time-out-kortet på bordet. Det gjensto da drøye fem minutter av kampen.

Han fikk umiddelbart svar på tiltale av Lars Nordberg, som hamret inn en redusering, men Halden nektet å gi seg, og satte inn nok et mål, før Bech igjen stilte seg i det umulige hjørnet.

Det gjorde også Morten Nergaard, og med tre minutter igjen av NM-oppgjøret reduserte Stegavik til 24-23.

Men det ville seg ikke for de svarte og hvite da de fikk muligheten til å utlikne. Først stoppet Bech et Lindboe-forsøk med stortåa, men Elverum fikk nok en sjanse. Den kastet de vekk over sidelinja. Da Halden økte til to mål med ett mål igjen, bommet Stegavik i det neste angrepet, og da var det i realiteten over i Remmenhallen.

30 sekunder før slutt var Halden i angrep, og Sander Torbjørnsen fikk æren av å sette inn det siste målet for hjemmelaget, som dermed vant 26-23, og sendte Elverum hodestups ut av cupen i 4. runde.