Gå til sidens hovedinnhold

Elverum med sin tredje strake seier

Artikkelen er over 5 år gammel

(Elverum – Kolstad 28-22) Til tross for at ikke alt satt som det skulle for Elverum holdt det til å vinne 28-22 over Kolstad i Terningen Arena søndag kveld.

Elverumsingen Håkon Bratvold Ekren satte inn 3–0 til hjemmelaget i Terningen Arena etter bare tre minutter.  

To minutter til skulle det ta før Ekrens lagkamerat på yngres, i Elverum, Mishels Liaba, satte inn Kolstads første for kvelden.

Men så viste Patrick Bols i Kolstad-målet seg fram. Dansken holdt buret rent i nesten 13 minutter og da Daniel Knudsen Brandmo fikk sjansen fra straffemerket etter 12 minutter utlignet Kolstad-spilleren til 4–4.

Først etter 17 minutter og 56 sekunder kom Elverums femte scoring i kampen signert Nikolaj Mehl.

Og da Josef Pujol snappet ballen og stormet inn 6–4 i det påfølgende angrepet var det ingen tvil om hvor det bar.

Keeperduell

Morten Nergaard fulgte opp sin keeperkollega i motsatt ende av banen samtidig som Elverum-spillerne knakk Bols-koden.

Tamás Iváncsik lekte inn straffe etter straffe, mye takket være Jonas Burud som kom inn for Mehl. Unggutten scoret ett og skaffet Elverum to straffekast etter å ha kommet inn.

Burud var også den siste som forsøkte seg i første omgang, men skuddet gikk utenfor. Elverum ledet uansett 12–6 til pause.

Og det til tross for at normalt så treffsikre André Lindboe ikke satte inn sitt første mål for kvelden før åtte minutter ut i den andre omgangen.

– Det kjennes ut som en kamp vi har god kontroll på. De er gode i sitt overtallsspill, men det er kanskje ikke så rart når de er en mann mer. Ellers blir det slik at de tar sjanser for å ta oss inn og da får vi tilsvarende sjanser framover, sier Elverum-trener Michael Apelgren.

Bildeserie

Se bildespesial fra Elverum - Kolstad

 

Målfattig

Elverum fikk sin første utvisning i kampen da Tine Poklar måtte sette seg ti minutter ut i omgangen, men da Daniel Knudsen Brandmo blåste ballen over i duell med Nergaard fra sju meter, klarte ikke Kolstad knappe innpå med en mann mer.

Erik Thorsteinsen Toft fikk fininnstilt siktet og scoret to på rappen etter 17 minutter, men Mishels Liaba ville også vite at han har slegga i orden og satte inn 16–21 like etter.

Som i den første omgangen nøytraliserte de to lagene hverandre utover i omgangen, men Truls Moe Fjeseth reduserte til 19–24 fra straffemerket med sitt fjerde for kvelden.

Elverum fikk testet seg med hele tre mann utvist med tre og et halvt minutt igjen av kampen på stillingen 26-21, men da Liaba plantet to strake i fjeset på Ekren og hjemmelaget fikk tilbake en mann, kom Elverum seg unna med skrekken.

– Vi slurver litt i første omgang og kunne ledet med ti om vi hadde satt alt. Det var egentlig en "lugn" kamp helt til vi kun hadde tre mann på banen på slutten, men vi løste det bra. Håkon og André gikk på frikastjakt og da slapp jeg å bruke timeout-kortet, sier svensken. 

Elverums toppscorer for kvelden, Iváncsik, satte inn sitt femte for kvelden til 27–22 og da Nergaard også vartet opp med flere redninger gikk det veien for Elverum. Hjemmelaget vant 28–22 mot Kolstad.

– Vi fikk brukt mange spillere og rullert på plassene, så det var positivt for kampene som kommer, avslutter Elverum-treneren.

Elverum – Kolstad 28-22(12-6)

Eliteserien håndball menn

Terningen Arena

Tilskuere: 1342

Elverums målscorere (med mål i parantes): Petter Øverby 4, Aleksander Børresen 1, Tamás Iváncsik 6, Erik Thorsteinsen Toft 4, André Lindboe 2, Josef Pujol 3, Jonas Burud 2, Håkon Bratvold Ekren 1, Tine Poklar 1, Nikolaj Mehl 4.

Kolstads toppscorer: Truls Moe Fjeseth, 5 mål.  

Utvisninger: Elverum 5 x 2 min. Kolstad 2 x 2 min.

 

Kommentarer til denne saken