En kamp som ikke ble avgjort før i siste minutt

Luka Mitrovic og resten av Elverums håndballhelter ble et bittelite nummer for små søndag kveld. (Foto: Anita Høiby Gotehus)

Luka Mitrovic og resten av Elverums håndballhelter ble et bittelite nummer for små søndag kveld. (Foto: Anita Høiby Gotehus)

Artikkelen er over 4 år gammel

(Elverum - Kadetten Schaffhausen 27-28): Sveitserne stakk fort i teten, og ledet klart ved pause. De økte til fem, før Elverum satte inn en sluttspurt som nesten holdt helt inn.

DEL

Allerede fra start tok sveitserne styringen i målprotokollen. En kontroll de hadde det meste av første omgang.

De siste minuttene før pause så virkelig ille ut for EHH sin del da Kadetten dro fra til en firemålsledelse (11–15) til pause.

SE BILDESPESIAL FRA KAMPEN HER!

Etter pause var fortsatt sveitserne de hvasseste, i alle fall i starten.

Men så kom EHH for fullt. Jevnt og trutt spiste de opp ledelsen til Kadetten, og da vi så at kampen bikket inn i det siste minuttet var det 27–27.

Så startet det som ble skjebnesvangert for Elverum.

Tidligere Haslum-spiller, svensken Christoffer Brännberger, går i gulvet etter et sammenstøt med Lars Nordberg.

Dommerne nøler litt, mens svensken ligger og holder seg på kneet.

Så kommer to fingre i været, og Lars Nordberg måtte av banen til store protester fra de mer enn femten hundre tilskuerne.

Men dommerne holdt selvsagt på sitt, og dermed var det duket for undertallsspill for EHH.

Det utnyttet sveitserne maksimalt, og ti sekunder før slutt satte de inn det som ble den avgjørende scoringen.

EHH fikk en mulighet til å score i kampens siste sekund på en tremeter.

Men å skyte over, rundt eller gjennom en mur bestående av seks sveitsiske spillere der ingen av dem var under 190 centimeter klarte heller ikke «tryllekunstneren» André Lindboe.

Dermed ble det et surt ettmålstap for EHH, og sveitserne fikk sin revansj fra lagenes første møte da Elverum vant med ett mål.

Sveitsernes trener, Peter Tobler, var kjempefornøyd med at laget nå har muligheten til å gå videre fra pulja, mens det for EHHs del nå dreier seg om å spille for heder og ære, og selvsagt poeng, de siste kampene.

Vi fulgte kampen kast for kast:

Artikkeltags