Les også:– Var ikke i tvil da Ålborg viste interesse

Fredag formiddag skrev den danske toppklubben Ålborg følgende på sine hjemmesider: «Aalborg Håndbold henter norsk top-keeper i Elverum.

Morten Nergaard, 25 år, bliver makker med sin landsmand Ole Erevik i målet i næste sæson.»

Les også: Nergaard til Aalborg

– Kan bli så god han vil

Klubbdirektør Jan Larsen sier på telefon til Østlendingen at Nergaard ikke nødvendigvis er hentet inn for å være en ren back-up for landslagskollega Erevik.

– Morten er et kjempetalent, som har fått gode skussmål av alle vi har spurt. Med den rette treningsinnstillingen kan han bli en toppkeeper internasjonalt, sier Larsen.

– Det er klart vi har en toppklassekeeper i Ole Erevik, men det betyr ikke at Nergaard ikke kan gi ham konkurranse om plassen.

Les alt om Elverum Håndball her!

Perfekt alder

Med flere års eliteserieerfaring fra norsk toppserie var Nergaard et perfekt valg for en klubb på utkikk etter både rutine og potensial.

– Morten har spilt mange år på høyt nivå, og sånn sett tror jeg det er perfekt for ham å ta steget opp på et høyere nivå nå, sier klubbdirektør Larsen.

– Han har en uvurderlig rutine, samtidig som han er såpass ung i keeperforstand at han fortsatt har mye å gå på.

– Morten er en sympatisk fyr, som fra første stund virket som en vi ville ha med på laget. Han kommer nok til å passe fint inn her – vi har jo også en del norske spillere fra før.

Les også: Hedin tok Nergaard usett

Ny keeper til Elverum

I en pressemelding fredag morgen skriver Elverum Håndball at keeperen Giorgio Jancevski kommer til byen på mandag for å trene med Christian Berges menn.

22 år gamle Jancevski kommer fra svensk eliteserie, der han har spilt for Trelleborg og Lindesberg.

Trelleborg rykket ned fra Sveriges øverste nivå denne sesongen, og vil nå teste forholdene i norsk eliteserie.