Danske klubber vil ha Magnus Fredriksen, men Elverum-juvelen takker nei

Artikkelen er over 1 år gammel

SE KAMPEN OVER: Flere danske klubber er interesserte i Magnus Fredriksens tjenester. Men Elverums juvel mener det er lite trolig at han flytter på seg med det første. – Skal jeg gå, skal det være til noe bedre, konstaterer han.

DEL

Magnus Fredriksen kom til Elverum Håndball fra Falk Horten før denne sesongen, og har blitt en umiddelbar hit både sportslig og blant publikum.

Unggutten tok Champions League-nivået på rekordtid, og 20-åringen styrer spillet for Norges beste herrehåndballklubb fra sin midtback-posisjon, og har ikke hatt noen problemer med å ta nivået fra bunn til topp i eliteserien.

– Slik jeg ser det, er det ikke noe poeng i å gå til en klubb som er like god som, eller dårligere enn Elverum. Skal jeg flytte på meg, må det være for å ta et steg opp, og da er det snakk om kanskje topp fem i Danmark, konstaterer Fredriksen selv, og legger til:

– Slik jeg ser det, er det lite sannsynlig at det kommer til å skje nå. Jeg ser for meg at jeg skal spille i Elverum i alle fall ett år til, og så får man eventuelt se hvilke muligheter som dukker opp da. Jeg har fortsatt mye å lære, og med så mye tillit som jeg får i Elverum, er det riktig sted for meg å være nå!

Dermed lar 20-åringen seg ikke lokke av at danske klubber har fattet sterk interesse for ham.

Ingen snarveier

Og det er ikke første gangen unggutten har turt å la langsiktige mål trumfe kortsiktig vinning:

– Jeg flyttet til Horten fra Hoksund da jeg var 16 år. Da hadde jeg også muligheten til å spille i Drammen, men jeg antok at jeg ville få mer spilletid i Falk Horten, og det viste seg å være et godt valg, sier Fredriksen.

Han rykket opp med Falk, for så å ta steget til Elverum, der han ble den første spilleren gjennom tidene til å bli kjøpt ut av en kontrakt.

Møter gamleklubben

Og i kveld møter han gamle lagkamerater for første gang når Elverum tar imot nettopp Falk Horten til seriekamp hjemme i Terningen Arena.

– Det blir jo litt spesielt, men det har vært ganske store uskiftninger etter at jeg dro, påpeker Fredriksen, som godt husker hvordan det var å være underdog i Terningen Arena.

– Da jeg spilte i Falk, hadde vi fokus på å forsøke å dra ned tempoet og prøve å «ødelegge» kampen. Sånn er det ofte når lag litt ned på tabellen møter bedre motstand. Problemet blir ofte at man blir sliten etter hvert, og at de beste lagene har flere gode spillere å rullere med. Da blir det ofte for vanskelig å stå imot, påpeker Fredriksen, som trives godt med favorittstemplet før kveldens oppgjør mot gamleklubben:

– Jeg synes vi har vært veldig flinke til å holde fokus når vi møter antatt dårligere motstand. Det handler litt om å være tålmodig og ikke la seg strese av eventuelt dårlige perioder, og stole på ferdighetene i laget, påpeker midtbacken, som gleder seg til gjensynet med gamle lagkamerater.

– Jeg vet at de gleder seg til å komme hit også. Dette er et lag som er vant med å spille for 4-500 tilskuere. Dette er en av få anledninger de har til å spille foran over 1.000. Jeg vet selv hvor mye energi man får av å spille når det er mye folk, så jeg håper på en bra ramme rundt kampen, sier Fredriksen.

Artikkeltags