Elverum revansjerte cupexiten mot Haslum

SCORER: Magnus Fredriksen scorer for Elverum

SCORER: Magnus Fredriksen scorer for Elverum Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

(Haslum – Elverum 26-34) Elverum fikk knust cupdrømmen sist de var på besøk hos Haslum i Nadderud Arena. Onsdag fikk hedmarkingene en søt revansje.

DEL

Haslum startet solid og overrasket med seier 29-24 over Elverum i kvartfinalen i håndball-NM i midten av oktober. Elverum-trener Michael Apelgren hadde gått ut før kampen og avvæpnet rivaliseringen mellom de lagene, men det var mye som minnet om den samme gode, gamle knivingen da lagene møttes i cupen.

Samme var tilfelle da lagene møttes til seriekamp onsdag, men Elverum trakk til slutt det lengste strået i en kamp hvor Haslums Torjus Bjørnstad fikk direkte rødt kort.

– God match. Vi kommer opp på et helt annet energinivå og vilje enn vi gjorde tidligere. Så er ikke det alltid svaret til hvorfor man vinner kampen, men det var veldig gøy med håndball i dag. Vi må innse at alle lag er ute etter å slå oss, og jeg håper at det ikke bare trengs revansjelyst, som vi bygde mye på i dag, sa Apelgren til Østlendingen.

 – Det er klart at vi ville ha revansje. Men også at vi måtte ville det mer. Haslum var mer sulten enn oss forrige kamp, og i dag sa vi at de kan få slå oss, men ikke ville vinne mer. Det var noe vi jobbet med i dag, også er det klart at når Champions League er over, så er det lettere å heve seg mentalt et par hakk. Det var veldig positivt å se, fortsatte treneren.

Elverum gikk opp i 2-0 etter to raske av Nikolaj Mehl og Magnus Fredriksen, men Haslum kjempet seg tilbake i kampen, mye på grunn av Magnus Søndenå, som scoret fire av Haslums fem første mål.

Direkte rødt kort

Haslum-kaptein Anders Røe meldte på Twitter før kampen at det kom til å smelle, og backen oppfylte egne spådommer da han plasserte to strake armer i ansiktet til Richard Hanisch etter 20 minutter. Elverum gikk opp til 13-10 ved Kristian Krag Ørsted fra straffemerket og Røe måtte tåle to minutter på benken.

Torjus Bjørnstad fulgte opp kapteinen sin da han gikk enda hardere til verks på Kevin Gulliksen. Bjørnstad var ufin og sendte kanten i veggen bak mål, og fikk direkte rødt kort. Ørsted omsatte straffen.

De mange utvisningene kostet for hjemmelaget, og da også Morten Nergaard storspilte i målet, ledet Elverum 19-12 til pause.

DIREKTE RØDT: Torjus Bjørnstad pådro seg direkte rødt kort etter å ha sendt Gulliksen inn i veggen

DIREKTE RØDT: Torjus Bjørnstad pådro seg direkte rødt kort etter å ha sendt Gulliksen inn i veggen Foto:

Haslum med skremmeskudd

Håvard Åsheim stengte buret i starten av andre omgang og Haslum knappet innpå til 17-20 ved Dominic Grimstad ni minutter etter pause.

Da Haslums Håvard B. Johannesen pådro seg en tominutter etter 47 minutter fikk imidlertid Elverum litt mer pusterom. Kristian Krag Ørsted var sikkerheten selv fra straffemerket og satte inn 26-21, før Kevin Gulliksen økte til en seksmålsledelse med sitt sjette mål for kvelden.

Samme mann økte til 29-22 med ti minutter igjen å spille, og da Elverum mestret sluttminuttene best, fikk bortelaget revansjen sin.

Ydmykelsen ble total da også keeper Håvard Åsheim kjeftet på seg tominutter kort tid før slutt.

Unggutten Alexander Mitrovic fikk forøvrig sin A-lagsdebut i sluttminuttene. Han noterte seg like så godt også for sin første scoring.

Seieren gjør at Elverum knapper innpå forspranget til serieleder Halden. Fire poeng skiller opp til serielederen, som har tre kamper mer spilt. Elverum er på fjerdeplass på tabellen, to poeng foran Haslum, som hadde samme poengsum som onsdagens motstander før kampen.

– Nå er Champions League over, og da er dette vår arena. Vi viste det i dag, og det må vi fortsette å vise. Vi er veldig stolte over det vi gjorde i Champions League, men det er historie nå. Det står ti poeng og ny rekord i historiebøkene, men det er ikke noe vi får poeng for i eliteserien. Nå må vi være gode her og nå i Norge, sa Apelgren.

Mamelund ble hyllet

Erlend Mamelund har vært med og sette farge på mange av de knalltøffe oppgjørene mellom Haslum og Elverum opp gjennom, men onsdag entret han banen for siste gang. Denne gangen for å bli hyllet for lang og tro tjeneste av hjemmefansen.

Han fikk øredøvende applaus i pausen og ble innlemmet i Haslums egen ”Hall of Fame”, som første spiller. Draktnummer 11 ble også fredet.

33-åringen sa egentlig takk for seg etter forrige sesong, men har gjort noen gjesteopptredener denne sesongen også. Nå skal det imidlertid være slutt. Den tidligere landslagsspilleren stopper på 322 kamper og 1811 mål for bærumsingene, og tar turen ut på benken på fulltid.

– Det er hyggelig det. Det er stort å få denne oppmerksomheten, men jeg skal gå i gangene her i mange år framover, og bidra til at klubben skal utvikle seg videre, men det er hyggelig, sa Mamelund til Østlendingen.

Elverum - Haslum

Kampfakta:

Haslum – Elverum 26-34 (12-19)

Nadderud Arena

920 tilskuere

Elverums lag(med mål i parantes): Vegard Bakken Øien, Morten Nergaard, Stiven Thorsteinsson, Didrik Linderud, Alexander Mitrovic (1), Kevin Gulliksen (9), Nikolaj Mehl (8), Magnus Fredriksen (5), Håkon Bratvold Ekren, Tine Poklar (3), Aleksander Børresen (2), André Lindboe (2), Kristian Krag Ørsted (4), Jonas Burud, Richard Hanisch, Thrainn Orri Jonsson.

Toppscorer Haslum: Magnus Søndenå 7.
Utvisninger: Haslum 5 x 2 min., Elverum 1 x 2 min.

Rødt kort: Torjus Bjørnstad, Haslum.

Artikkeltags