Hærverk på bussene, og trakassering av spillere

UKVEMSORD: En gjeng som talte rundt 50 til 60 unggutter hadde tatt turen til Nadderud Arena onsdag kveld. Enkelte av dem måtte vises ut av hallen, mens en del av de som ble igjen fortsatte med ukvemsord og gestikulering mot Elverum-benken. 
(Foto: Anita Høiby Gotehus)

UKVEMSORD: En gjeng som talte rundt 50 til 60 unggutter hadde tatt turen til Nadderud Arena onsdag kveld. Enkelte av dem måtte vises ut av hallen, mens en del av de som ble igjen fortsatte med ukvemsord og gestikulering mot Elverum-benken. (Foto: Anita Høiby Gotehus)

Artikkelen er over 1 år gammel

Haslum sikret seg kanskje sølvet, men medaljens bakside var en gjeng unggutter som laget kvalm på tribunen og etter alt å dømme også har gått løs på Elverum-bussene.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

En gjeng unggutter som hadde funnet veien til Nadderud Arena for å heie på Haslum, gikk langt over streken under kampen mot Elverum onsdag kveld.

Underveis i kampen ble det ropt ukvemsord som ikke egner seg til gjentakelse på trykk mot flere av Elverum-spillerne, og håndgestene var heller ikke til å ta feil av.

Vaktene i hallen måtte eskortere flere av de mest utagerende supporterne ut av hallen, men de som ble igjen fortsatte å rope nedsettende kommentarer til Elverum-spillerne.

Ø-TV:

- Jeg har aldri vært med på liknende i min tid som håndballspiller. Én av dem stakk et flagg i ansiktet på meg, rett under øyet, og jeg ble også kalt ting jeg ikke kan si opp igjen her. De sto rett bak Elverum-benken, som er min arbeidsplass, og da jeg skulle hente en ball, var det altså noen som gikk til det skrittet å stikke et flagg bare milimeter unna øyet på meg. Jeg er helt sjokkert over oppførselen, sier Elverums Kalle Björkman.

Grus på tanken og innbrudd

Men dramaet i Nadderud Arena ga seg ikke da fløyta gikk.

Da Elverums spillere og supportere kom ut av hallen, ble det klart at noen også har brutt seg inn i bussene, brutt opp diesellokkene og forsøkt å knuse rutene.

En fersk rapport fra Taiga'n-bussen tilsier også at det har blitt helt grus på dieseltanken, og at dette ble oppdaget da bussen var på veien. Østlendingen har foreløpig ikke fått dette bekreftet.

Sjokkert arrangmentssjef

Foreløpig er det heller ikke kjent om noe er stjålet fra bussene, men arrangementssjef i Haslum Håndballklubb, Petter Andersen, sier til Østlendingen at klubben vil gå videre med saken.

- Det kommer til å bli en politisak, og vi kommer også til å granske dette internt. Det er ufattelig trist og helt sjokkerende at noen av våre supportere har oppført seg på denne måten, og jeg vil på det sterkeste beklage det som har skjedd overfor Elverum og håndball-Norge. Det er ikke sånn vi skal ha det på våre arrangement, konstaterer Andersen, som lover at saken vil få konsekvenser.

- Vi har tatt navn og telefonnummer på mange av ungdommene som var her, og har et godt håp om å finne fram til de som var mest utagerende, og som også ble kastet ut av hallen tidlig, sier Andersen, som sier kveldens episode er den verste han har opplevd i sin tid i håndballen.

- Dette er hooligan-oppførsel som ikke hører hjemme i en håndballhall. Jeg kjenner personlig mange av lederne i Elverum Håndball, og jeg kommer til å ta kontakt med dem for å gi dem vår dypeste unnskyldning. Som sagt, dette skal bare ikke skje, og da er det ufattelig trist at det gjør det likevel. Vi må ta lærdom av dette, gjennomgå våre rutiner, og se på om vi må gjøre noe med vaktholdet i kommende kamper, sier Andersen.

Flere ulike grupper

Etter det Østlendingen har fått opplyst på stedet, skal det være ulike grupper som utgjorde ungdomsgjengen i Nadderud Arena.

Enkelte tilhører Haslum Håndballklubb, andre skal være kjenninger av Haslum-spillere, det var representanter fra Stabæk Support og en del russ var også til stede.

Østlendingen snakket med noen av de som var i supportergjengen før kampen, og det var tydelig at flere av dem hadde drukket alkohol.

- Da vi slapp supporterne inn i hallen, var det ingen som var overstadig beruset, og vi tok også fra dem alkoholen de forsøkte å ta med seg inn, sier arrangementssjef Petter Andersen, og legger til:

- Vi kastet ut mange underveis i kampen, men vi ser nå at vi kanskje skulle hevet ut enda flere. Som sagt skal vi foreta en grundig intern evaluering, og så må vi lære av det som skjedde i kveld!

Artikkeltags