Gå til sidens hovedinnhold

Knuste Kolstad – klare for sin sjette strake sluttspillfinale

Artikkelen er over 4 år gammel

(Kolstad – Elverum 24-29) Anført av en glitrende Josef Pujol sikret Elverum Håndball seg nok en sluttspillfinale!

For Elverum var både Kristian Bliznac og Petter Øverby tilbake – begge i startoppstillingen. Tine Poklar startet på sin karantene i denne kampen, mens Michael Apelgren også så kampen fra hotellet i Trondheim.

Etter en rotete innledning fra Elverum, med blant annet to straffebom, så hevet laget seg i første omgang mot Kolstad.

Dette var den andre semifinalen i sluttspillet, etter at Elverum vant den første i Terningen Arena på onsdag. Med seier lørdag kveld ville Elverum være klare for sin sjette strake sluttspillfinale.

Jevn første omgang

Elverum fikk ristet av seg bomskuddene ganske rakst, og anført av Josef Pujol og André Lindboe spilte laget seg inn i kampen. To raske straffekast ble ekspedert i mål og vipps ledet Elverum 3–6.

Det var også tydelig at det sto om en finaleplass utover i omgangen. Blant annet var Josef Pujol og Mishels Liaba i klinsj midtveis i omgangen, noe som førte til opphetet stemning og utvisning på André Lindboe for munnbruk.

Kolstad måtte vinne denne kampen for få returkamp i Terningen Arena neste søndag.

Hjemmelaget tok seg da også sammen, og spiste seg mer og mer inn på et Elverum-lag som slurvet i flere avgjørende situasjoner. Etter 24 minutter sørget Truls Moe Fjeseth for 9–9 i Trondheim med et knallhardt straffekast.

Da valgte Elverum å la Pujol hvile, og Håkon Ekren kom inn for å styre Elverum-skuta i et par angrep uten at det hjalp.

Lagene fulgte hverandre til pause, men helt på tampen av omgangen banket Erik Toft inn ledermålet for Elverum. Da gikk lagene til pause på stillingen 10–11.

Les også

Pujol stråler i sluttspillet, nå vil ha ta en avgjørelse på om han blir i klubben

 

Lekte seg til seier

Andre omgang startet ganske likt, men med et fortsatt lite Elverum-overtak. Både Toft, Øverby og Pujol satte alle sine scoringer i starten og sørget for at Elverum til stadighet lå foran med to mål.

Kolstad ga seg imidlertid ikke og utliknet til 19–19 etter cirka 10 minutter av omgangen.

Da synes Elverum at nok var nok, og på de neste seks-sju minuttene rykket de ifra med fire mål og ledet plutselig 19–23.

Den endelige spikeren i Kolstad-kista kom da Josef Pujol satte inn 21–28 fire minutter før full tid. Pujol som var strålende i denne kampen, og som ble soleklar toppscorer med sine 9 mål.

Som så mange ganger før viste Elverum hvor godt trente de er, og til slutt lekte de seg til en solid 24-29-seier i Trondheim.

Elverum møter ØIF Arendal eller Bodø i finalen. De spiller den andre semifinalen på søndag og ØIF Arendal vant den første på hjemmebane. 

PS: Den første sluttspillfinalen spilles ikke før den 14. mai, mens returoppgjøret går 18. mai. En eventuell tredje finale spilles 21. mai.

Kolstad - Elverum 24-29 (10-11)

Håndball, 2. semifinale i sluttspillet

Trondheim Spektrum

Tilskuere: 2.067

Elverums lag: Morten Nergaard, Vegard B. Øien - Torbjørn Eide, Petter Øverby (3), Kristian Bliznac, Aleksander Børresen (1), Nikolaj Mehl (2), André Lindboe (6), Erik Toft (5), Jonas Burud, Håkon Ekren, Josef Pujol (9), Tamas Ivancsik (3).

Dommere: Øistein Pettersen og Rune Kristiansen

Utvisninger: Kolstad; 4 x 2 min, Elverum; 5 x 2 min.

Toppscorer Kolstad: Truls Moe Fjeseth (7)

Les også

Må vente tre uker på finalen: – Boblen vi er inne i sprekker

 

Kommentarer til denne saken