– Det er det beste som gjelder hver gang for min del. Nå er det mye skader i laget, og da må jeg bruke anledningen til å bevise hva jeg er god for, konstaterer Burud.

Mot Nøtterøy bøttet han inn mål, og ga seg ikke før han hadde matchet storscorer André Lindboes ni nettkjenninger. Nå er han spent på de store oppgavene som venter mot Drammen og ikke minst i Champions League-kvalifiseringen.

– Det er godt å få en kamp som det her, det hjelper litt på selvtilliten det, fastslår 21-åringen, som har fått mye tillit av Apelgren i sesongoppkjøringen.

– At jeg skal spille CL-kvalifisering og får så mye spilletid som jeg gjør nå kom kanskje litt tidligere enn jeg hadde trodd, men som sagt må jeg utnytte muligheten når jeg har den. Det blir både utfordrende og gøy å møte den type motstand som venter den kommende uka, sier Burud, og legger til:

– Jeg føler at jeg er i god form om dagen, og jeg synes også laget fungerer bra sammen. Vi har variert litt i prestasjonene, men toppnivået vårt er godt, og jeg synes også rollen min begynner å sette seg.

Og unggutten er klar på at han ønsker å forlenge perioden som fast inventar i førstesekseren.

– Jeg må fortsette å bevise hva jeg er god for, men jeg er bare glad for å få denne muligheten, og så må jeg bare gi alt når jeg får sjansen, sier Jonas Burud.