Som ventet ble det grei skuring for Elverum mot 1. divisjonslaget Nøtterøy. I tillegg til divisjonsforskjellen, sliter også hjemmelaget med skader, og dermed kunne Apelgrens menn leke seg til en 15-målsseier.

BILDESPESIAL NØTTERØY-ELVERUM

– Det var klasseforskjell, og det skal det også være, konstaterer svensken, som allerede har begynt å tenke på kampene som venter.

– Vi skal straks inn i sesongens tøffeste håndball-uke. Kommende onsdag venter Drammen, som er favoritter på hjemmebane, og så er det Champions League-kvalifisering påfølgende helg, påpeker Apelgren.

Og selv om store oppgaver venter, gjorde Elverum-spillerne en god jobb i å fokusere på oppgaven i Nøtterøyhallen.

– Jeg vil alltid vinne – om det er snakk om håndball eller Ludo, så for meg er det alltid full innsats, sier Nikolaj Mehl, som satte inn fire mål mot Nøtterøy.

– Det er uvant for meg å måtte være i toppform allerede den første helgen i september, men jeg tror aldri før jeg har vært så klar så tidlig. Kvalifiseringskampene i Champions League er de viktigste hele året, og det er dette jeg kom til Norge for å oppnå, sier dansken, som også skal møte tidligere lagkamerater i Drammen når serien braker løs om én uke.

– Det blir en mye større test på hvor vi står, men jeg synes stort sett vi har prestert bra i forsesongen, sier Mehl, som ikke merker slitasje selv om det blir mye spilletid fordelt på færre personer enn optimalt.

– Vi har ikke spilt så mange treningskamper, man merker faktisk belastningen mer på treninger, for der er vi halvannen time hver eneste dag, påpeker Mehl, som får støtte av trener Michael Apelgren:

– Det finnes faktisk positive sider av at vi har så mye skader, og det er jo at de fleste som er tiltenkt mye spilletid får spilt mye sammen, sier svensken, som likevel er klar på at han ønsker så mange som mulig tilbake så fort som mulig.

– Vi kan tåle å spille med så få spillere over korte perioder som sluttspillet eller en Champions League-helg, men over en hel sesong nytter det ikke, m så vi må ha folk på beina igjen snart, understreker Mehl, som tar med seg godt med selvtillit fra kampene i forsesongen.

– Det er alltid godt å vinne, så dette tar vi med oss som positivt, konstaterer han.