Sjekk hvem Elverum Håndball skal møte i cupens 4. runde

Artikkelen er over 1 år gammel

Like før Champions League-kampen mot Skjern i 2015 røk Elverum ut i 4. runde i NM. Motstanderen var Halden. Nå har Michael Apelgren & co. fått alle tiders mulighet til å revansjere den sure cup-exiten.

DEL

For Elverum må nok en gang møte Halden i 4. runde i NM. Og det tre dager før de møter Skjern i Champions League. Men denne gangen spilles kampen hjemme i Teringen Arena.

Det kan være godt å ta med seg om man ser tilbake på NM-exiten i 2015. Elverum røk da for Halden i Remmenhallen. Haldenserne vant den gangen 26-23 etter å ha ledet 14-11 til pause. Det er verdt å merke seg at de svart-hvite da mistet Luka Mitrovic halvveis i den første omgangen, etter at serberen tråkket over i en duell.

– Det er klart man får lyst på revansje. Man har jo virkelig vært med på et liknende scenario tidligere, sier Elverum-treneren, som mener den største forskjellen på Elverum anno 2015 og årets utgave er bredden.

LES OGSÅ: Apelgren om cupen: – Fantastisk måte å spre håndball til folket på og Helt boss i Moss

– Vi har mer å spille på nå enn vi hadde da. Det gjør selvfølgelig at vi kan rullere mer på laget og at vi stiller med en helt annet beredskap enn vi hadde i 2015. Samtidig er Halden er vanskelig motstander å møte, og deres sju-åtte beste er virkelig gode. Det er egentlig så enkelt som at vi må spille bra for å slå dem, og at vi taper om vi ikke presterer, konstaterer Apelgren, som er glad for hjemmebanefordelen.

– Med et tøft kampprogram er vi veldig glade for hjemmekamp. Samtidig kunne vi ha ønsket oss en lettere motstander enn Halden. Men når det er sagt, er det litt kult at vi også møter dem i serien bare 10 dager tidligere. Å møte samme lag to ganger på så kort tid gir det hele en sluttspillfølelse, sier Elverum-treneren, som også ser fordelen med å møte en relativt tøff motstander i oppkjøringen til Champions League-kampen mot Skjern.

– Vi hadde veldig god nytte av å møte Bækkelaget i samme runde i fjor. Jeg velger å se positivt på det, og tenker at vi har godt av å måtte prestere mot Halden bare dager før vi møter Skjern. Det gir ikke rom for å slippe seg ned, som kanskje kunne hendt om vi hadde møtt en motstander fra lavere divisjoner, påpeker svensken.

Elverum-Halden spilles 20. september i Terningen Arena.

4. runde i NM:

Bækkelaget - Sandefjord
Kolstad - Sandnes
Elverhum - Halden
Haslum - Charlottenlund
ØIF Arendal - vinner Runar/Falk Horten (spilles 4.9)
Bravo - OSI/BHK (spilles 7.9)*
FyllingenBergen - Follo
Haugaland - Drammen

Artikkeltags