Medfødt familiefordel

LILLEBROR: Sander Wennberg Linderud (16) ser opp til storebror Didrik som har spilt seg til en plass på A-laget. Selv er han en del av Elverums G16-lag, som denne helgen har sikret seg to viktige seire i Bringserien. Foto: Wenche Norberg-Schulz

LILLEBROR: Sander Wennberg Linderud (16) ser opp til storebror Didrik som har spilt seg til en plass på A-laget. Selv er han en del av Elverums G16-lag, som denne helgen har sikret seg to viktige seire i Bringserien. Foto: Wenche Norberg-Schulz

Artikkelen er over 3 år gammel

(Elverum-FyllingenBergen 32-20) Sander Linderud (16) har alltid strukket seg etter storebror Didrik. Det har bidratt til at han har blitt en habil håndballspiller i ung alder. Og målet er at broder'n skal få familiebesøk i A-lagsstallen på sikt.

DEL

Begge har trøye nummer 2. Begge er venstrehendte, og begge satser for fullt på håndball. Brødrene Sander og Didrik Linderud har begge fått stor tillit i henholdsvis G16-laget og i A-stallen. Søndag var det lillebror Sander som var i aksjon i Terningen Arena, da Elverums Bring-lag knuste FyllingenBergen i helgens siste kamp, og vant hele 32–20.

Som så mange ganger før fulgte storebror Didrik med fra tribunen.

– Jeg er heldig som har Didrik som storebror. I oppveksten ville jeg gjøre alt han gjorde, så jeg var med på ski, fotball, hopp, tur og håndball. Men det var jeg som bestemte meg for å satse for fullt på håndballen først, gliser Sander Wennberg Linderud (16).

Han har akkurat gått av parketten med fem mål i protokollen. Elverums G16-lag knuste FyllingenBergen 32–20 i Bringserien, og holder dermed liv i drømmen om å bli topp 4 i avdelingen. Klarer de det, blir det nasjonalt sluttspill.

– Målet er selvfølgelig å bli så god som mulig. For meg personlig er det veldig nyttig å ha en storebror som har A-lagserfaring. Han kan gi meg konkrete tips om hva jeg bør gjøre både på og utenfor banen. For min del betyr det at jeg har fokus på alt fra kosthold til søvn og trening, forteller Sander.

Han er som nevnt i likhet med sin bror venstrehendt. Men mens broder'n holder til på høyrekanten, har Sander trukket seg lenger inn i banen.

– Jeg spiller mest back, både midt- og høyre. Men jeg spiller litt på vingen også, så foreløpig er jeg vel litt som poteten. For meg er det bare positivt, ettersom jeg får større bredde i spillet mitt. Se bare på Lindboe som var bakspiller før han havnet på kanten, påpeker 16-åringen.

LES OGSÅ: Banens beste for første gang

– Har lekt mye med ball

Og en annen som satt i utkanten og fulgte med, var altså storebror Didrik. Han er snar om å gjengjelde komplimentene fra sin fire år yngre bror:

– Han blir jo bedre og bedre, så nå må jeg pushe meg mer for å holde ham på avstand. Sånn sett bidrar han til at nivået mitt blir høyere også, konstaterer A-lagsspilleren, før han glisende legger til:

– Nå blir jeg jo svett av å forsøke å holde ham bak meg!

Men selv om håndball er ramme alvor for de to Elverum-gutta, takker de også leken for mye av talentutviklingen.

– Vi har kastet mye ball i kjelleren, og leker mye med ball. Det er klart at det er med på å utvikle ferdigheter det også, konstaterer Didrik.

To serie av to mulige

Men det var langt fra bare brødrene Linderud som var i lekent humør i Terningen Arena søndag kveld.

Hele Elverum-stallen viste at de mener alvor i årets Bring-serie, da de valset over FyllingenBergen fra start til slutt i helgens siste kamp.

Med to seire (Mathopen ble slått 18–14 tidligere på dagen) søndag, står de svarte og hvite kun med ett tap så langt i sesongen. Seks kamper gjenstår, og det er hard kamp om de øverste fire plassene.

Artikkeltags