Siden cup-kampen mot Lillehammer 19. august, har Elverum spilt åtte obligatoriske kamper, og kun én av disse har vært hjemme i Terningen Arena.

Lange turer til Bosnia, Sveits og Arendal har begynt å tære mentalt på mannskapet, og onsdag kveld venter nok en bussreise.

Denne gangen er det vinn-eller-forsvinn mot Halden i NM.

– Vi har større fokus på denne kampen enn vi hadde på matchen mot ØIF Arendal. Cupen er et av våre store mål for sesongen, konstaterer Elverum-trener Michael Apelgren, og legger til:

– Vi ønsker selvsagt å vinne alle kamper vi spiller, men om vi mister noen poeng i serien lever vi greit med det. Vi kan ikke vinne alt, og med tanke på at vi også startet med minuspoeng, er serien det vi prioriterer lavest. Cupen er imidlertid en tittel som betyr noe, så kampen mot Halden blir veldig viktig for oss!

LES OGSÅ: Fortsatt uvisst når Toft kan være tilbake (krever innlogging)

LES OGSÅ: Elverum tapte thriller i Sør-Amfi

– Uflaks med trekningen

Og Apelgren er klar på at Elverum står foran en tøff oppgave mot Jonas Willes mannskap.

– Vi kunne vel ikke fått en vanskeligere bortekamp enn mot Halden, så vi har hatt uflaks med trekningen. Halden har en trener som er svært god på å få det beste ut av mannskapet sitt, og de har også en dyktig keeper, og fjorårets toppscorer i GrundigLigaen i stallen i Rasmus Carlsen (141 mål).

Og med en smal stall og mange reiser, er nok en bortekamp, er det en utfordring for Elverum-mannskapet.

– Akkurat nå er nok det tøffeste all reisingen. Vi har ikke fått mange pausene de siste ukene, og jeg synes vi så litt slitne ut mot Arendal. Nå gjelder det både for spillere og ledere å orke å være mentalt til stede, og å slå på tenningen 100 prosent, sier Apelgren.

LES OGSÅ: "Herrer" og Mitrovic imponerer håndball-Europa

LES OGSÅ: Nergaard fikk karrierens første røde kort

Fysisk sterke

Han mener imidlertid at laget fortsatt er fysisk meget sterkt:

– De fleste av våre spillere har bare godt av å spille mange kamper. Det er slik vi får samspillet til å sitte, og den beste treningen får vi i matcher, konstaterer svensken.

Etter Halden-kampen venter heldigvis to hjemmekamper for Elverum.

Først er det Champions League-oppgjør mot Skjern kommende søndag, før seriekampen mot Viking i Terningen Arena onsdag.