Gå til sidens hovedinnhold

Drammen har
Berge på blokka

Artikkelen er over 10 år gammel

(Vålerenga-Elverum 20-35) Drammen sonderer nå terrenget etter en trener til å erstatte Marinko Kurtovic. Klubben bekrefter at Christian Berge er et navn de har på blokka.

– Vi jobber bredt for å få tak i en trener som har de kvalifikasjonene vi ønsker oss. Vi har nå satt opp en bruttoliste, og jeg kan bekrefte at Christian Berges navn står på den lista, sier daglig leder i Drammen Håndballklubb, Jon-Einar Hovland.

– Det er veldig hyggelig at andre klubber viser interesse. Det betyr at jeg har gjort noe riktig her, sier Christian Berge til Østlendingen.

– Berge har vist i Elverum at han har kompetanse til å løfte et lag. Vi ønsker også å høyne vårt nivå utover det nasjonale, og slik sett er han et spennende navn, sier Hovland.

- Vil høre på Drammen

Christian Berge selv understreker at han ikke har hørt noe fra Buskerud-klubben ennå, men sier han i utgangspunktet vil være villig til å høre hva de har å komme med. At Drammen tenker langsiktig – og vil ha en trener som kan være i klubben i fire-fem år, ser han på som positivt:

– Jeg synes det er spennende å være med å bygge opp noe over lang tid. Det er har jeg også gjort her i Elverum. Når kontrakten min går ut om et og et halvt år, har jeg vært her i fire år også, påpeker Berge.

Han er imidlertid klar på at han trives godt i sin nåværende klubb:

– Jeg har en veldig fin spillergruppe, og både jeg og familien trives godt i Elverum.

– Kan det være aktuelt for deg å forlenge kontrakten med Elverum?


– Det vil absolutt være interessant. Foreløpig er ikke dette noe jeg går rundt og tenker på. En del av det å være håndballtrener eller spiller er at kontrakter går ut. Hva som skjer videre da, er aldri sikkert, sier Christian Berge til Østlendingen.

– Tenker kun sportslig

Drammen er også en klubb med solid økonomi, og Jon-Einar Hovland kan vise til et overskudd på fjorårets budsjett.

– Vi ønsker fortsatt å være en dominerende klubb i norsk håndball, og det skal vi jobbe for å få til. Det betyr at vi må ha både spillere og trenere som holder et høyt nivå, sier Hovland.
Elverum på sin side går mot et minusresultat på rundt en halv million kroner, uten at det er noe Christian Berge bruker mye energi på.

– Det tenker jeg overhodet ikke på. Jeg har ansvaret for det sportslige. Det økonomiske må andre ta seg av, sier trønderen.

– Du er ikke redd for å miste spillere som følge av svak økonomi?


– Jeg ønsker ikke å miste noen. Vi har fått en veldig fin spillergruppe, og en god miks som vi kan bygge videre på. Vi må jobbe for å beholde de vi har, for vi har ikke økonomi til å hente dyre forsterkninger, påpeker han.

Det går også rykter på overgangsmarkedet om at Haslum skal være ute etter nok en storfisk. Etter det Østlendingen erfarer skal landslagsstjernen Håvard Tvedten være et særdeles hett navn på blokka.

– Det vil i så tilfelle ikke være veldig overraskende. De har sagt at de ønsker seg en spiller med internasjonal erfaring, og Tvedten er en sånn type, sier Berge.

– Gjør mye i februar

Drammen på sin side intensiverer nå jakten på ny trener, og regner med å ha mye gjort i løpet av februar.

– Vi vil vel ta kontakt med de kandidatene vi har i løpet av februar måned, og så håper vi å få til en snarlig løsning. Uansett er det viktigere at vi får den riktige treneren, enn at det går fort, sier Hovland til Østlendingen.

Christian Berge har så langt fullt fokus på Elverum:

– Vi er fått en god start på vårsesongen, og skal fortsette å holde trykket oppe. Det har vært en lang pause, og det er godt å være i gang igjen, fastslår trønderen.

Kommentarer til denne saken