– Det er en drøm å få laget i stand en skikkelig «once in a lifetime-happening» i Telenor Arena. Og blir det ren gullkamp mellom Haslum og Elverum, hadde det vært utrolig morsomt å lage en ramme rundt matchen som holder internasjonal standard, sier styreleder i Haslum HK, Per Magnus Braskerud til Østlendingen.

Låner håndballdekke

Braskerud presiserer at opplegget ikke er landet ennå, men sier at klubben jobber med å danne seg et kostnadsbilde over hva det vil koste å legge kampen til Telenor Arena.

– Vi har forhørt oss med Telenor Arena, og de er positive til at vi kan få flyttet kampen dit. Det vil da eventuelt bli snakk om å låne håndballdekke og mobile tribuner fra Håndballforbundet, forklarer Braskerud.


Avventer resultatene

Nadderudhallen tar rundt 1000 tilskuere, ettersom TV2 tar opp en del tribunekapasitet på tv-sendte kamper.

– Da er det nok en del som eventuelt må snu i døra. Men Nadderudhallen er et alternativ fortsatt. Vi må først sette oss grundig inn i om dette er et opplegg som kan trekke folk nok til at det ikke blir et tapsprosjekt, sier Braskerud.

Haslum-styret vil jobbe fram til 4. mars med å utrede mulighetene for flytting.

Om vi får full sportslig klaff, hadde det vært morsomt om vi kunne trekke 3.500 til hallen

– Vi antar at vi vil ha et ganske klart svar på om det blir en ren seriefinale den datoen, og om det går som vi håper, trykker vi på «go-knappen» mandag 5. mars, sier Braskerud.

Håper på 3.500

Både Elverum og Haslum kan fortsatt tape én kamp før siste serierunde, uten at det påvirker gullkampen. Om begge lagene vinner sine resterende kamper, blir også siste seriekamp avgjørende.

– Det ligger absolutt i kortene at det kan skje, og om vi får full sportslig klaff, hadde det vært morsomt om vi kunne trekke 3.500 – eller forhåpentligvis enda flere – til en gigantisk håndballfest. Telenor Arena byr jo også på langt flere muligheter når det gjelder traktering av sponsorer og media, samt at vi også vurderer å utvide arrangementet med artister og underholdning, sier Braskerud.

2000 fra Elverum?

I Elverum Håndball mottas ideen med jubel:

– Det hadde vært utrolig moro om vi kunne få til dette her. Elverumsinger er kjent for å stille opp for laget sitt, og om det blir en seriefinale i Telenor Arena, håper vi på cupfinaledeltakelse fra publikums side. Tenk så gøy det hadde vært om vi kunne dratt til Telenor Arena med 2000 elverumsinger i ryggen. Det er nok ikke helt urealistisk heller, med tanke på at klubben aldri har tatt seriegull. Et eventuelt gull vil jo være større enn en cupfinale for oss, sier daglig leder i Elverum Håndball, Martin Gudbrandsgård.