- Dette var drømmen helt siden jeg og Camilla (Herrem) tok avgjørelsen om å bo hver for oss igjen. I hele sommer og under hele oppkjøringen har jeg gått og tenkt på denne helgen. Oppkjøringen har for meg kun handlet om å lære meg det spillet Apelgren har innført, og nå er jeg fryktelig glad for at vi klarte dette, sier en sliten men glad Stegavik til Østlendingen.

- Hvorfor er dette så viktig for deg?

- Å få spille Champions League er det eneste jeg ikke har fått oppleve med Elverum. Jeg har spilte tre gruppespillkamper for Drammen, og sist vi hadde sjansen her, gikk jeg til Kolstad. Jeg ville ha med meg dette som Elverum-spiller!

- Hvorfor er det viktig for norsk håndball?

- Det er utrolig viktig med tanke på rankingen videre. At for eksempel FyllingenBergen gjør det bra i Challenge Cup betyr mye for norsk håndball. Vi ønsker at flere norske lag skal bli seedet i årene som kommer, og da må vi prestere ute i Europa. På denne måten bidrar vi til at norsk håndball får den matchingen vi bør og skal ha, fastslår Stegavik.

Selv har han vært Elverums desidert beste spiller hele helgen, men han nekter plent å snakke om dette vil bety nye muligheter på landslaget.

- Det har jeg ikke tenkt på i det hele tatt. Hodet mitt er i Elverum, og på at vi skal spille Champions League 2015/16, sier playmakeren, og legger til:

- Jeg må få gi skikkelig skryt til Apelgren og Hamar, som har gjort en enormt grundig jobb med å analysere Alpla Hard. I stedet for å trene brukte vi halvannen time på spillermøtet, der vi så kampen deres mot Borac i opptak, og la en kampplan ned til minste detalj. Den fulgte vi til punkt og prikke. Vi visste at de kom til å bli slitne, og det var helt konge av vi lyktes så godt med planen vår.

LES OGSÅ: – Et mål vi har hatt lenge

LES OGSÅ: Apelgren: - Nå skal det festes!

- Er du i ditt livs form nå?

- Jeg har sagt hele tiden at jeg har et veldig godt år i Baia Mare bak meg. Der fikk jeg leve som en profesjonell håndballspiller, og fikk spille mot god internasjonal motstand og mot store, sterke menn. Selv om jeg ikke er så stor og sterk selv, utviklet jeg meg veldig bra det året, konstaterer Stegavik.

Og det er det vel ingen som tviler på etter playmakerens tre første kamper i Elverum-trøya.

Elverum er altså klare for Champions League-gruppespillet, og Stegavik er klar på at det venter store utfordringer:

- Vi har ikke fått noe lett program. Vi møter Kadetten borte i første runde allerede 17. september, og klarer vi å overraske dem, skal vi være veldig fornøyde. Deretter venter Skjern hjemme i Terningen Arena, før Metalurg borte. Vi har ikke fått det letteste kampprogrammet, men vi skal gå inn og kjempe i de kampene akkurat slik vi gjorde denne helgen! Det er så mye gøy å oppleve ute i Europa, og nå skal vi gjøre alt for å vise oss fram i Champions League!

LES OGSÅ: Historiske Elverum

SEND INN DIN GRATULASJON HER: Protokoll: Send din gratulasjon til Elverum Håndball her!