Elverum er nå inne i sin åttende sesong med Champions League-spill, og onsdag braker det løs i Terningen Arena når stjernespekkede Aalborg med Mikkel Hansen i spissen kommer på besøk.

Danskene, som mot alle odds IKKE vant den hjemlige serien i fjor, har virkelig kjørt på og bestemt seg for å bli et av de virkelig store lagene i europeisk håndball.

Sistemann inn dørene i Gigantium er danske Mikkel Hansen.

Mannen som regnes som tidenes beste håndballspillere av de aller fleste, sammen med franske Nikola Karabatic. Sesongen før kom en annen superstjerne i Aron Palmarsson fra Island.

Når man legget til at dette er et lag som sesongen før disse to gigantsigneringene spilte seg til finalen i Champions League, skjønner man at det er alt annet enn smågutter som kommer på besøk.

Gigantiske forskjeller

Når man i tillegg tar en titt på tallene bak de to lagene, blir i alle fall ikke forskjellene noe mindre.

For mens Elverum er et ungt lag med spillere i utvikling, er Aalborg nærmest den rake motsetningen.

I de registrerte troppene til de to lagene på EHF sine hjemmesider er det lett å legge merke til aldersforskjellen på lagene. Elverum har kun sju spillere som er 25 år eller eldre. Aalborg har 16.

Det er med andre ord ingen tvil om at danskene har et langt mer rutinert mannskap en Børge Lund sine menn. Et annet bevis på det er antallet landskamper innad i de respektive lagene.

For Elverum er det faktisk en av de yngste spillerne i Simon Mizera som har flest landskamper, med sine 13 for Tsjekkia. Etter følger Orri Freyr Thorkelsson med ti, og Uros Borzas med åtte for henholdsvis Island og Serbia.

I Aalborg er det ikke overraskende mannen som har blitt kåret til verdens beste håndballspiller tre ganger, Mikkel Hansen, som har flest med 239. Neste på lista er en annen danske i Henrik Møllgaard med 180. Norges Kristian Bjørnsen har tredje flest med 162.

Totalt i Elverum sin tropp har det blitt spilt 57 landskamper. I Aalborg er tallet 1040!

En formidabel oppgave

Men Elverum-trener Børge Lund tror ikke hans menn vil la seg blende av stjernespillerne.

– Om noe tror jeg spillerne blir inspirert. Ikke bare av å møte Mikkel Hansen, men et skandinavisk lag som er et godt prov på hva det er mulig å få til på den største håndballscenen. Det er ved å møte og øve mot sånne spillere og klubber vi kan ta nye steg, mener Lund.

Han er klar på at det å møte Aalborg er en formidabel oppgave, men mener hans menn er på rett vei og viser blant annet til en god førsteomgang i Kiel.

– Vi skal være konkurransedyktige uansett hvem vi møter, og går på banen med tro på at vi kan ta poeng hver eneste gang. Spesielt i vår egen arena, understreker nordlendingen.

Avkast i Terningen Arena er 18.45 onsdag kveld. Du kan lese alt om kampen på Østlendingen utover kvelden.