Etter en ekstremt vanskelig åpning på årets Champions League, med Kiel borte, ventet nok en vanskelig kamp for Elverum da Aalborg tok turen fra Danmark.

Med stjernespillere som Mikkel Hansen, Aron Palmarsson og Sebastian Barthold var det en oppgave mange nok tenkte skulle bli for stor for gutta fra Elverum.

Men som alltid går de hvitkledde til kamp med en innstilling om at de kan hamle opp med hvem som helst. Også de røde fra Aalborg.

Fartsfylt start

Foran 1.920 tilskuere i Terningen Arena lå alt til rette for en skikkelig festaften, spørsmålet var bare om Elverum skulle klare det «umulige» eller ikke.

Så da Elverum åpnet oppgjøret med å gjøre en enkel pasningsfeil som de ble brutalt straffet for skjønte man fort hvor nivået måtte ligge. Enhver feil man gjør blir utnyttet av et så godt lag som Aalborg.

Også det andre målet i kampen var det bortelaget som scoret på, og begge var signert Mads Hoxer Hangaard, som bekledde høyrebacken tidligere Elverumsspiller Lukas Sandell vanligvis har. Han var igjen hjemme.

Elverums første scoring var det Christopher Hedberg som fikk lov til å sette da han reduserte til 1–2.

Men like fort som de rakk å score, svarte Aalborg med samme mynt. De første fem minuttene gikk unna i et vanvittig tempo, og stillingen var hele 3–6 da de var omme.

Stengte buret

Heldigvis for spillerne, som ville blitt utslitt om man skulle holdt et sånt tempo gjennom hele kampen, roet det seg noe etter den elleville starten.

Dessverre for Elverum betød ikke det at de tok noe innpå. Snarere tvert imot.

Danskene fortsatte å sige sakte, men sikkert fra Elverum som, til tross for stillingen på tavla, kom seg til mange gode sjanser offensivt.

Det var bare et stort problem; Simon Gade i målet til Aalborg.

Mens Elverums keeperduo Emil Kheri Imsgard og Simon Mizera sto med beskjedne to redninger de første 20 minuttene, noterte Gade seg for åtte.

Og da stillingen på dette tidspunktet var 8–15 sto Gade med elleville 50 prosent redninger. Med sånne forskjeller er det vanskelig å holde det jevnt.

Opphenting

De siste ti minuttene virket det derimot å løsne litt mer for Elverum, som både klarte å sette flere av sine sjanser, i tillegg til at Mizera plukket opp hansken og begynte å plukke redninger.

Faktisk holdt Elverum Aalborg nede på 15 scoringer i over fem minutter, det selv om danskene satte inn Mikkel Hansen, som startet oppgjøret på benken. Selv scoret Elverum tre i denne perioden, og spiste seg innpå.

Elverum avsluttet omgangen på strålende vis og ga publikum håp om at dette ikke var over.

Stillingen til pause var 14–17.

Røde Fingren

Da den andre omgangen ble blåst i gang kunne hjemmepublikummet håpe at Elverum hadde tatt med seg momentumet fra den første omgangen, noe det så ut til at de gjorde.

Mizera fortsatte der han slapp da han åpnet omgangen med redning, som endte med at Kasper Lien satte omgangens første.

Aalborg svarte derimot med en eneste gang, og satte to kjappe scoringer ved Mikkel Hansen og Jesper Nielsen. Men Elverum ga seg ikke.

Men da drøye ti minutter av omgangen var spilt fikk hjemmelaget seg en skikkelig kalddusj.

Mikkel Hansen så ut til å ha fritt fram mot mål, da han plutselig gikk i bakken. Etter en liten prat endte dommerne opp med å gi Niclas Fingren det røde kortet, til stor uenighet fra hallen.

Reprisene viser at Hansen tråkker på foten til Fingren som kommer inn fra siden. Om det var en riktig avgjørelse eller ikke får være opp til andre å bedømme.

Enkle tekniske feil

Med forsvarskjempen ute måtte andre i forsvaret ta ansvar, samtidig som Mizera i det minste måtte fortsette i det samme sporet.

Om det var Elverum som ble dårligere eller Aalborg som ble bedre var ikke nødvendigvis lett å si, men faktum var at Aalborg dro mer og mer fra.

Da Børge Lund la timeout-kortet etter 47 minutter hadde danskene økt ledelsen til 19–26.

Umiddelbart kunne det se ut som at det igjen kunne bli spenning i oppgjøret, men Aalborg var rett og slett noen hakk for gode for Elverum, som ikke klarte ta igjen det tapte.

Den siste perioden av oppgjøret gikk nok lufta noe ut av Elverum-ballongen, da det ble gjort vesentlig flere enkle tekniske feil enn tidligere i kampen.

Det ble til slutt en komfortabel seier for Aalborg, som kunne dra hjem til Danmark med 25–33.

Østlendingen kommer med mer fra kampen.