Gå til sidens hovedinnhold

Elverum raknet i møte med nådeløse franskmenn

(Elverum-Paris Saint-Germain 29-44) Det skal på papiret være David mot Goliat når Elverum møter verdenslaget PSG. Og slik ble det dessverre på banen også. Franskmennene fant rett og slett alle åpningene i Elverum-forsvaret - og utnyttet dem til fulle.

Riktignok gikk Elverum respektløst til verks da de "tok imot" Paris Saint- Germain på bortebane i den franske hovedstaden. For dette oppgjøret skulle egentlig ha blitt i Terningen Arena - eller antakelig en langt større hall om det ikke var for den vedvarende korona-situasjonen.

Men virkeligheten er at det er stillstand for idrett på norsk jord, og dermed måtte Elverum spille på fremmed parkett nok en gang.

Og som om å møte PSG ikke er vanskelig nok fra før, blir det i alle fall ikke enklere å hamle opp med det franske stjenegalleriet i deres egen hule.

Men som nevnt: Elverum stormet ut av startblokkene, og de første sju minuttene var det de som hadde føringen i kampen etter at både Dominik Mathé og Endre Langaas tok ansvar framover i banen - samtidig som Thorsten Fries viste at det gode målvaktspillet fra Vardar-kampen ikke var et engangstilfelle.

Børge Lunds menn ledet både 3-1 og 5-3, før det plutselig stokket seg fullsendig.

Håpløs midtperiode

Niclas Fingrén tok et par dårlige skudd, og deretter spredte slurvet og bomskuddene seg som et virus i Elverum-mannskapet. Josef Pujol gikk fra å imponere, til å sende avgårde noen ganske håpløse skudd, og det straffer seg brutalt mot et lag som PSG.

21 år gamle Dylan Nahi viste hvorfor han skal til topplaget Kielce neste sesong, og sørget omtrent egenhendig for å sende PSG i en firmålsledelse etter at det var spilt snaut 18 minutter (7-11).

Elverum på sin side måtte se kampuret tikke ubønnhørlig avgårde uten at de traff nettmaskene. På 10 minutter scoret de bare tre mål, mens PSG holdt høy scoringstakt.

Og det begynte rett og slett å se ganske stygt ut da Danis Kristopans brukte alle sine 215 centimeter på å finte seg rett forbi Fingrén, før han sendte "bortelaget" opp i en åttemålsledelse på stillingen 9-17.

På tampen av omgangen fant Simen Holand Pettersen og Thomas Solstad hverandre ved et par anledninger, uten at det gjorde store utslag på resultattavla.

For i motsatt ende klarte Elverum-forsvaret ikke å stoppe Kounkoud eller Luc Steins, og dermed gikk lagene til pause på stillingen 12-19.

Og at Elverum skal ta igjen sju mål mot et lag som PSG på én omgang, skal være for mye å be om.

Lite som fungerte

Og det hjalp i det hele tatt lite å be i Stade Pierre de Coubertin.

For etter hvilen ble vondt til verre for de helhvite, som prøvde det meste uten at det ga nevneverdig effekt.

Selv om Alexander Blonz kom innpå og puttet noen baller, og Luc Abalo ble sendt fram i 5-1-forsvar, kladdet det skikkelig både framover og bakover.

Fra å ligge under med sju, var Elverum bak med 12 baller etter et drøyt kvarter, og det var tidvis vondt å se på - spesielt da Elverum slapp inn to mål med med to mann i overtall.

Luften hadde på det tidspunktet gått ettertrykkelig ut av ballongen, og det var på alle mulige måter tydelig at det ikke var en eneste hvitkledd spiller som hadde trua på sitt eget slagord "vi er vinnere" som sies etter hver time-out.

Slapp til over 60 skudd

PSG både fikk og tok skudd på løpende bånd, og det sier mye om forsvarsspillet at franskmennene bikket 40 nettkjenninger før det var spilt 25 minutter.

Og én ting er helt sikkert: Elverum kan ikke være kjent av dette defensive spillet om de skal ha en nubbsjans når de etter hvert skal inn i en åttendedelsfinale i mesterligaen.

"Hjemmelaget" slapp til over 60 skudd mellom stengene, og 44 av dem gikk i nettmaskene bak Fries og etter hvert Emil Kheri Imsgard.

Men det er ikke i hovedsak keeperne som skal lastes for de voldsomme sifrene. For nå må forsvarseksperten Børge Lund snarest mulig finne ut av hvordan han skal få forsvaret til å henge sammen.

Mot PSG raknet det totalt.

Det hele endte 29-44, og dermed gikk ELverum altså på et av sine største tap i klubbens CL-historie.

Kommentarer til denne saken