De svarte og hvite har faktisk ikke vunnet på eget kunstgress siden 14. august, da de slo Raufoss 2 2–1. Etter det har opprykksdrømmen gått i oppløsning etter tap mot KIL2 og Gjøvik/Lyn, samt en uavgjort mot Toten.

Men som trener Stian Aasen presiserte etter forrige helgs tap for Gjøvik/Lyn: sesongen skal fullføres med stil.

Og mot Gjelleråsen leverte Elverum varene. Riktignok var det gjestene som kom best i gang da Eirik Karlsen Steine sendte Gjelleråsen i ledelsen etter bare 11 minutter, men gjestene rakk omtrent ikke å juble ferdig før det smalt på motsatt banehalvdel.

For gjestenes keeper ble i overkant ivrig i duellspillet, noe som førte til at dommer Herman Bostad pekte på straffemerket.

Solum-dobbel fra straffemerket

Og når Magnus Solum blir satt opp 1-mot-1 med keeper, er oddsen lav for at det blir nettkjenning.

Elverums toppscorer utliknet sikkert, og etter dette fortsatte hjemmelaget å holde initiativet i kampen. Blant annet hadde Jan Inge Lynum en kjempesjanse som snek seg like utenfor etter rundt 25 spilte minutter.

Utover dette var det noen halvsjanser til begge lag, men da lagene gikk i garderoben til pause, sto det fortsatt 1–1 på lystavla.

Lagene rakk imidlertid knapt å komme på banen igjen før Elverum gikk opp til 2–1. Denne gangen var det Deni Magomadov som ble felt av keeper Petter Karlsen, og igjen pekte dommeren på straffemerket.

Nok en gang var det Magnus Solum som gikk fram, og han nølte ikke med å dunke et hardt og velplassert skudd i nettmaskene.

Gjøvik/Lyn rykker fra

Gjelleråsen var farlig frampå noen minutter senere, men stolpen sto heldigvis for Elverum i vegen. Like heldige var ikke gjestene, som måtte se Ishmeal Koroma sende en nydelig pasning til Elmahdi Bellhcen, som på elegant vist økte ledelsen til 3–1.

Flere mål ble det ikke på Elverum Stadion, og dermed kunne Elverum juble for sin første trepoenger på nesten en måned, mens Gjelleråsen nok må innse at det blir for tøft å ta igjen Gjøvik/Lyn, som ser ut til å sikre seg opprykksbilletten til PostNord-ligaen.

Neste kamp for Elverum er mot Nybergsund på bortebane i Trysil førstkommende helg.