Som ventet ble det en tøff start for nyopprykkede Kolstad i Terningen Arena.

Etter seks minutter ledet Elverum 4-0, og det skulle gå sju minutter før gjestene ved Lasse Balstad fikk sin første nettkjenning.

SPILLERBØRSEN: Slik gjorde Elverum det!

Og lenge virket det som om det var han som måtte dra scoringslasset for Kolstad.

På stillingen 8-4, hadde lysluggen, som har vært i Christian Berges søkelys satt inn samtlige av gjestenes scoringer.

Ø-TV: Hør de første reaksjonene etter kamp øverst i saken!

Det ble aldri den helt store spruten hos noen av lagene, og 1. omgang ble en ganske tempofattig affære, der avbrekk i spillet, få mål og mye fløyteblåsing fikk prege matchen.

Kolstad klarte imidlertid å henge greit med helt til rundt 20 minutter var spilt.

Da var stillingen 10-8, men så våknet Elverum.

De siste åtte minuttene viste de svarte og hvite glimtvis hva som bor i mannskapet, og til pause var stillingen 14-9, og det til tross for at både Petter Øverby og Nikolaj Mehl var utvist i sluttminuttene – og Kolstad-spillerne satte frimerke på Steffen Stegavik og Luka Mitrovic.

Ø-TV: Høydepunkter fra kampen

 

Etter hvilen kom André Lindboe ut av startblokkene i en vanvittig fart, og satte inn tre kjappe scoringer, det kunne blitt fire på rad, men Goran Rajkovic i Kolstad-buret fikk tre fingre på ballen.

Det hjalp imidlertid ikke stort, for det skal være forskjell på topp og bunn, og bare sju minutter ut i omgangen ledet Elverum med 10 mål – 20-10.

Etter å ha startet 2. omgang med fire redninger –  av 13 totalt – og etter bare å ha sett 11 baller bak seg i nettmaskene, satte Morten Nergaard seg, og lot Vegard B. Øien ta over jobben med å vokte Elverum-målet. 

Da det gjensto 15 minutter av matchen, ledet Elverum fortsatt med 10 mål, 25-15.

Og da lot Michael Apelgren virkelig unggutta slippe til.

Først Jørgen jansrud, og så debutanten David Wattström, som fikk stor applaus da han satte inn en meget lekkert mål fra sin venstre kant.

Omtrent dobbelt så mye jubel fikk imidlertid superveteran Lars Nordberg da han satte inn sitt første mål for Elverum hjemme i Terningen Arena på to år.

Så scoret Jørgen Jansrud, og deretter rant det bare på.

Etter 22 minutter ledet Elverum 31-16, og Kolstad gikk fullstendig opp i limingen.

Det skal også sies at de måtte klare seg uten Mishels Liaba, som ikke tok sjansen på å spille etter å ha fått tommelen ut av ledd forrige fredag.

De siste minuttene var det kun Steffen Stegavik og Jonas Burud av de som normalt får mest spilletid som var på banen, men unggutta viste at de kunne holde stand, og fortsatte å sette inn scoringer, blant annet ved en annen nykommer, Truls Ervik.

Da kampen var over måtte Kolstad innse at de har gått på sitt andre 13-målstap på like mange seriekamper, og Elverum for sin del er endelig oppe på 2 poeng.

Ø-TV: Nergaard på «handletur» – midt i kampen (!)

 

SPILLERBØRSEN: Slik gjorde Elverum det!

BILDESERIE: Se kampen i bilder her!

Bildeserie

Se Elverum – Kolstad i bilder!