Rektor sier nei til rampete julekalender for ELVIS-russen

KLAR TALE: Rektor Margrethe Hammer Mobæk  ved Elverum videregående skole vil bare tillate julekalender med hyggelig innhold fra russens side. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

KLAR TALE: Rektor Margrethe Hammer Mobæk ved Elverum videregående skole vil bare tillate julekalender med hyggelig innhold fra russens side. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

Artikkelen er over 1 år gammel

Rektor Margrethe Hammer Mobæk ved Elverum videregående skole (ELVIS) er føre var og har innført restriksjoner på årets julekalender for russen.

DEL

Russens julekalender har vært en tradisjon på ELVIS i flere år. Julekalenderen har vært gjennomført både med positiv og humoristisk vri, men det er også eksempler på det motsatte.

I 2010 ble russekullet innkalt til oppvaskmøte med skoleledelsen etter at flere yngre elever følte seg mobbet.

I 2015 ble to avgangselever utvist etter at ei jente fikk vann helt over hodet i kantina i forbindelse med åpning av luker i julekalenderen. Samme år skal ei annen jente ha fått presentert et grovt og krenkende dikt om seg selv, også det i forbindelse med åpning av luker i julekalenderen. Dette satte en midlertidig stopp for julekalenderen.

I år er det igjen ønske om at ELVIS-russen skal ha julekalender. Rektor Margrethe Hammer Mobæk sier det bare er greit hvis julekalenderen har et hyggelig innhold.

– Jeg har gjort det klart at julekalenderen ikke skal gå på bekostning av andre, for eksempel ved at noen henges ut. Skal russen ha julekalender, skal den være hyggelig. Det er mitt krav, sier Hammer Mobæk til Østlendingen.

Julie Ekeberg, elevrådsleder ved Elverum videregående skole, sier hun har forståelse for rektors krav til julekalenderen, noe de fleste andre elevene også har.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken