ELVIS-elev fikk skolepris på 25.000 kroner

Artikkelen er over 2 år gammel

Erle Eide Nyhus, tidligere elev ved Elverum videregående skole, fikk mandag en av Hedmark fylkeskommunes pedagogiske priser.

DEL

Hedmark fylkeskommune delte ut tre elevpriser i år, en til en elev på studieforberedende og to til elever på yrkesfag. De får et grafisk trykk og 25.000 kroner hver.

Tidligere ELVIS-elev Erle Eide Nyhus, som gikk på IB (International Baccalaureate) på Elverum videregående skole, var eleven på studieforberedende som fikk prisen.

Hun utdanner seg videre i Nederland og hadde eksamen mandag. Derfor var hun naturlig nok ikke til stede på prisutdelingen i Hamar mandag kveld.

Erle har ikke bare utmerket seg med gode skoleresultater.

– Vel så imponerende er hennes store engasjement både i lokalsamfunnet og internasjonalt, sier jurylederen, fylkesråd Aasa Gjestvang.

Erle har for eksempel deltatt i oppbyggingen av Model European Parliament på ELVIS, og hun var komitépresident på konferansen til Model European Parliament Baltic Sea i Elverum.

Noen husker kanskje Erle fra fylkesårsmøtet i Hedmark Ap i 2016, da hun tok et kraftfullt oppgjør med daværende Ap-nestleder Trond Giske i asylpolitikken. Dette fikk bred dekning både i Østlendingen og HA.

Yrkesfagelevene som fikk pris, var Marte Kjønniksen fra Løten og Herman Smaaberg fra Stange videregående skole. Østlendingen fortalte historien om Marte Kjønniksen, da prisvinnerne ble offentliggjort i forrige uke.

Marte (21) slet med lærervansker, men fikk tilpasset opplæring og er nå i ferd med å nå målet sitt om å bli institusjonskokk.

– Hemmeligheten er hardt arbeid. Jeg har øvd og øvd og lest og lest, fortalte Marte (21) til Østlendingen etter at hun fikk vite om prisen.

Årets lærer er Jens Wilhelm Lindstad ved Storhamar videregående skole. Han underviser i matematikk og er spesielt flink til å motivere og inspirere elever som sliter i faget. Lærerprisen består av to ukers permisjon til en studietur i tillegg til det grafiske trykket og prispengene på 25.000 kroner.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken