Håper budsjettøkning gir nytt tilbud på ELVIS

PÅ TIDE: Yngve Sætre (H) mener det er på tide å opprette en kombinasjonsklasse på Elverum videregående skole for elever med innvandrerbakgrunn. (Foto: Anita Høiby Gotehus)

PÅ TIDE: Yngve Sætre (H) mener det er på tide å opprette en kombinasjonsklasse på Elverum videregående skole for elever med innvandrerbakgrunn. (Foto: Anita Høiby Gotehus)

Artikkelen er over 2 år gammel

Fylkestingsrepresentant og ordførerkandidat Yngve Sætre (H) håper den økte bevilgningen til kombinasjonsklasser i forslaget til statsbudsjett kan bane veg for et slikt tilbud ved Elverum videregående skole (ELVIS) også.

DEL

Hedmark fylkeskommune har opprettet kombinasjonsklasser, eller innføringsklasser, for elever med innvandrerbakgrunn i Hamar og på Tynset, mens Elverum og Kongsvinger står uten dette tilbudet.

I 2019 satser regjeringen på å doble bevilgningen til denne typen tiltak på landsbasis fra 35 millioner kroner til 70 millioner kroner.

Kombinasjonsklasser gjør det mulig for elever i alderen 16–20 år med innvandrerbakgrunn å ta grunnskoleutdannelsen sin på videregående skole, altså på en skole der de får gå sammen med jevnaldrende.

Har etterlyst tilbudet

– Jeg har tidligere tatt opp at det ikke er opprettet kombinasjonsklasser i Elverum og Kongsvinger, mens det er slike klasser i Hamar og Tynset. Jeg har stilt spørsmål om bakgrunnen for dette i fylkestingets spørretime flere ganger, men har da fått til svar at dette ikke blir prioritert på grunn av økonomi. At bevilgningene nå dobles, bør gjøre det mulig å opprette klasser både i Elverum og Kongsvinger. Jeg vil sterkt oppfordre fylkesråd Aasa Gjestvang til å se på saken på nytt med bakgrunn i de økte bevilgningene i statsbudsjettet, sier Sætre, som allerede i august gikk ut i Østlendingen med kritikk av fylkesrådets manglende prioritering av kombinasjonsklasser i Elverum og Kongsvinger.

Oppstart uavhengig av statsbudsjettet

Gjestvang (Sp) sa i august at fylkesrådet hadde bedt administrasjonen om en utredning av tilbudet. Nå opplyser hun at det er et mål om oppstart høsten 2019.

– Jeg er foreløpig litt usikker på hvordan bevilgningen i statsbudsjettet vil slå ut for oss. Vi utreder uansett innføringstilbud både i Elverum og Kongsvinger med mål om oppstart i 2019. Dette gjør vi uavhengig av statsbudsjettet. Utfordringen med pengene i statsbudsjettet ser ut til å være at bevilgningen knyttes opp til prosjektmidler. Det viktige for oss er å sikre permanent drift så lenge behovet er der, ikke bare prosjektfinansiering, sier Gjestvang.

Hardt ut mot fylkesrådets nei til skoletilbud i Elverum 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken