Gå til sidens hovedinnhold

Best av de aller beste

Artikkelen er over 8 år gammel

Lørdag og søndag var det brukshundstevne på Grindalsmoen i Elverum. Av norgeseliten som stilte var det elverumsteamet Sylvi Nilsen med Amy som var best.

Dette er første gangen vi når så høyt, og det var virkelig gøy, sier Sylvi Nilsen, etter lørdagens seier og søndagens andreplass med tre år gamle Amy.

– Det er ekstra morsomt å vise at man både kan konkurrere og ha tjenestehund, og en utmerket familiehund samtidig, sier Nilsen, mens den blide gullvinneren Amy ligger rett ut ved siden av henne og blir klødd på magen.

25 ekvipasjer deltok

Det var Elverum hundeklubb om sto for stevnet i helga, der det var deltakere fra Sarpsborg, Hønefoss, Nidaros, Fosen og Elverum.

– Her har det deltatt både norske og nordiske mestere, og da er det selvsagt ekstra artig at en av våre egne ekvipasjer går helt til topps, sier Ole J. Grongan, nestleder i klubben.

Øvelsene de 25 ekvipasjene skulle gjennom var forskjellige lydighetsøvelser, samt bruksøvelsene feltsøk (søk etter små gjenstander på et avgrenset område), og to kilometer spor.

– Været var bra, forholdene i området her er glimrende, og alle gjorde en suveren innsats, sier Grongan, og roser alle dem som stilte opp for å få til den praktiske delen av stevnet.

Aller best på lørdag var altså Sylvi Nilsen og Amy (Doubleuse Ametyst, Golden retriever) fra Elverum Hundeklubb.

Nummer to ble Anne Tvedt med Vargfjells Inouk (Schæferhund) fra Nidaros hundeklubb, og nummer tre ble Monica Tegler med Tunevannets Izy (Border collie) fra Sarpsborg hundeklubb.

Søndagens vinnere ble Hilde Nordli med Ayzo (Kelpie) fra Flateby hundeklubb.

Nummer to søndag ble lørdagens vinner; elverumsekvipasjen Sylvi Nilsen med Amy, og nummer tre ble Andreas Haugland med Amy (Border collie) fra Hønefoss hundeklubb.

Får arrangere NM

I tillegg til å ha arrangert et vellykket brukshundstevne, kan de 150 medlemmene i Elverum Hundeklubb glede seg over at de er tildelt å arrangere norgesmesterskap i bruks (lydighet, spor og rundering) neste høst.

– Vi har akkurat fått vite det, og det kribler litt i magen nå. Men vi skal gjøre vårt ytterste for at det skal gå bra, og det føler vi oss trygge på at vi skal få til, sier Ole J. Grongan, og får støtte fra resten av folket i den aktive hundeklubben.

– Ja, det er mange dyktige folk her, sier Elisabeth Østbakken, leder for brukshundgruppa i Elverum hundeklubb – som samtidig benytter anledningen til å rose Sylvis resultat denne helga.

– Det er virkelig fantastisk at hun ble best i går og kom på andreplass i dag. Det er rett og slett en utmerket prestasjon av henne og hunden hennes, sier Østbakken.

Kommentarer til denne saken