Sammen med skistjernen Jon Olsson og co-founder Erling Magnus Solheim har Truls Brataas starten bedriften Douchebags. Brataas ble årets unge gründer i Hedmark i fjor.

LES OGSÅ: Vant pris for «drittsekk»

Vil motivere

Med god hjelp fra et sterkt team har Truls virkelig tatt Douchebags fra idé til marked, og produktene selges nå i 20 land og over 400 butikker over hele verden.

Nå kjemper Truls side om side med 19 andre ungdommer om tittelen Helt Sjef.

 - Det er veldig artig med nominasjon og samtidig er det jo artig å bli lagt merke til når man har gjort et litt uvanlig yrkesvalg, sier Brataas til Østlendingen.

Helt Sjef er en arbeidslivs- og inspirasjonspris som deles ut til en yrkesaktiv person under 30 år, som er et inspirerende og initiativrikt lederemne.

I løpet av konkurranseperioden har over 400 ungdommer fra hele Norge blitt nominert til prisen.

Truls Brataas er håndplukket av juryen til å være en av 20 unge som kjemper om seieren.

- For min del håper jeg at jeg kan være med å motivere flere til å jobbe med verdiskapning i Norge gjennom innovasjon og entreprenørskap, forklarer Brataas.

Gjøre noe man brenner for

– Truls er et flott eksempel på arbeidsom ungdom med sterke lederevner. De som ønsker at vinneren av Helt sjef skal være fra Elverum må gi sin stemme til Truls, sier Leif Frode Onarheim, tidligere NHO-president og juryformann i Helt Sjef.

Brataas legger ikke skjul på at han brenner for jobben sin og det han driver med.

- Man skal bruke mye av livet på jobb så det er viktig at man gjør noe man trives med, og for noen av oss betyr dette å tørre å ta steget å starte sin egen bedrift, sier han.

Det er ungdomsmagasinet Spirit, McDonald’s og fag- og interesseorganisasjonen Lederne som står bak Helt sjef. Vinneren kåres i Oslo i juni, der arbeids- og sosialminister Robert Eriksson også deltar.

– De som er nominert til Helt sjef er personer som er engasjert, har skaperkraft og lederevner.  I så måte er Truls og de andre nominerte gode forbilder for både voksne og unge, sier jurymedlem Birgit Skarstein.

Brataas håper flere vil følge instinktet sitt og realisere sine egne drømmer.

- Jeg håper jeg kan være med å motivere flere til å ta dette steget og samtidig realisere sine egne drømmer.

Fra 28. mai til 10. juni kan man stemme fram sin favoritt blant kandidatene på http://j.mp/1bh1TRk  eller www.fb.com/heltsjef.