Silje er sannsynligvis den første som flytter tilbake til hjembyen i kjølvannet av høstens store utflytterarrangement i Oslo, «Tirsdag kveld fra Nydalen». 23-åringen fra Vestad var en av de 160 som deltok på arrangementet.

– Vi er flere i vennegjengen min som har lyst til å flytte tilbake til Elverum. Men det er ikke aktuelt uten jobb, forteller Silje Børresen.

– Vi var en stor vennegjeng som dro sammen til arrangementet. Jeg kom i kontakt med Eli på Elgstua, og hun ba meg sende inn en åpen søknad. Jeg gjorde det, og det tok ikke så lang tid før jeg var inne til intervju, smiler Silje.

Ny stilling dukket opp

I mars er hun formelt på plass i en 80 prosent, fast stilling i hotellresepsjonen på Rica Elgstua Hotel. Opplæringen er i gang.

– Vi hadde faktisk ingen ledige stillinger da arrangementet foregikk, forteller hotelldirektør Nina Bogerud Caspari.

Likevel valgte hotellet å delta, for å vise fram hvor mange attraktive arbeidsplasser det er i regionen. Kontakter ble opprettet, og siden har hotelledelsen sett at det er behov for flere i resepsjonen. Ja, faktisk blir også stillingen som resepsjonssjef snart ledig, fordi dagens sjef går til nye utfordringer.

– Jeg har sagt at det er litt tidlig for Silje. Men det betyr jo at vi gjerne vil ha tak i enda flere som har lyst til å flytte til Elverum, smiler direktøren.

Venter på samboeren

Silje Børresen er oppvokst i Elverum, og har bodd fire år i hovedstaden. Hun har en bachelorgrad i reiselivsledelse fra BI, og ønsker å bo i Elverum.

– Det er her jeg har familien og vennene mine. Jeg trives mye bedre her enn i Oslo, smiler hun – og håper at også samboeren etter hvert får seg jobb i Elverum. Også han jobber i resepsjonsfaget. Han kommer fra Kongsvinger, og bor for tiden alene i parets leilighet i Oslo.

– Jeg synes det var et veldig bra opplegg i Nydalen. Det var veldig vellykket, og kunne ikke ha gått bedre for min del!

Mange var interessert

Også den nevnte Eli, salgssjef Eli Vestli ved Rica Elgstua Hotel, er godt fornøyd med arrangementet i hovedstaden:

– Vi fikk mye oppmerksomhet. Det var mange som snakket med oss, så det var nok flere som kunne tenke seg å komme hjem og få jobb her, fastslår hotellets salgssjef.