Fluefiskerdagene kommer tilbake

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Til helga blåser Norsk Skogmuseum igjen liv i Fluefiskerdagene. Sist gang de ble arrangert var på slutten av 1990-tallet.

DEL

Bli med i Østlendingens fiskekonkurranse!

Programmet for helgen er sterkt og mange profilerte fluefiskere er med, blant mange andre Pål Krogvold, Yngve Ask, Matt Hayes, Mike George og Geir Sivertzen alias Dr. Hook.

– Dette var ganske suksessfullt da det ble arrangert sist. Mange av oss på museet har gått med tanken om relansering, noe som blir virkelighet til helga, sier Stein Tore Andersen ved Norsk Skogmuseum.

– Populær sport

Han tror Fluefiskerdagene er et arrangement som igjen vil kunne få stor oppmerksomhet fra publikum.

– Mange driver jo med nettopp fluefiske. Vi har drevet med forarbeide og undersøkelser rundt dette et par år i forkant og tilbakemeldingene er gode. Både fra fagfolk og mannen i gata. Tilbakemeldingene har gjort at vi nå setter dagene på programmet igjen, sier Andersen.

Han erkjenner at tidsfristen, fra det ble bestemt på nyåret at dagene skulle arrangeres på nytt, til arrangementet går av stabelen er kort. Likevel har han tro på et godt program som vil fenge mange.

– Vi er klare på at det er den faglige spissingen som skal stå i sentrum. Samtidig skal dette være et arrangement alle har glede av, uansett ferdighetsnivå. For de viderekomne blir det blant annet foredrag av erfarne fluefiskere, mens de helt uerfarne får muligheten til kanskje å holde i stanga for første gang, forklarer han og understreker at også rekrutteringen av nye fiskere vil stå på sentralt.

– Det blir mange aktiviteter for de aller minste fiskerne, med blant annet kaste- og fluebinderkonkurranse – også for barn. Programmet preg av mangfold, og aktiviteter for alle og enhver, sier Andersen.

– Perfekt arena

Han legger også vekt på museets nærhet til Glomma.

– Det gjør Norsk Skogmuseum til en perfekt arena for et slikt arrangement. Nå håper vi at dagene til helga blir godt besøkt og at det kan danne grunnlag for fine dager også neste år, sier Andersen.

Han legger ikke skjul på at helgen neste år allerede er spikret på kalenderen.
I tillegg til alle aktivitetene med og rundt fiskestanga, blir det blant annet fotoutstilling. Og for alt vi vet, kanskje det blir tid til en og annen fiskeskrøne?

– Velkommen til Norsk Skogmuseum i helga, sier Andersen.

Artikkeltags