– Har erkjent dumpinga

Store mengder avfall, som kan være livsfarlig for folk og dyr, og for naturen, ble dumpet i et sandtak ved Elverumsenga på Starmoen i Elverum.

Store mengder avfall, som kan være livsfarlig for folk og dyr, og for naturen, ble dumpet i et sandtak ved Elverumsenga på Starmoen i Elverum. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Tirsdag skrev Østlendingen om dumping av livsfarlig avfall. Nå er saken oppklart.

DEL

Vi har etterforsket saken siden vi ble klar over den tirsdag, og nå kan vi opplyse at den er oppklart, sier Roger Næss, krimsjef ved Elverum politistasjon i Hedmark politidistrikt, til Østlendingen fredag ettermiddag.

LES OGSÅ: Brukte sprøyter dumpet i skogen

Da politiet ble klar over dumpingen av det livsfarlige avfallet, sikret de seg umiddelbart bildebevis – og startet etterforskning av saken.

– Vi fikk også inn anmeldelse fra grunneieren og så Bellona, men etterforskningen startet før det, sier Næss.

LES OGSÅ: Bellona: – Frykter en negativ trend

– Hva gjorde at dere fant synderen?

– Vi kontaktet flere personer etter at vi hadde vært på dumpstedet, og så kom vi etter hvert fram til de vi antok hadde dumpet avfallet. Disse personene ble kontaktet, og de erkjente forholdet, sier Næss.

– Hva vil skje nå?

– Vi oversender saken til en jurist for påtalemessig avtale. Dette er et straffbart forhold, men det kan løses på flere måter – fra via Konfliktrådet til bøter og andre reaksjoner fra rettssystemet. Når det gjelder søpla, må denne fjernes snarest – og selv om det ikke er vi som har ansvaret for dette, vil vi følge opp at det blir gjort, sier Roger Næss, som er veldig godt fornøyd med at saken ble oppklart så raskt.

LES OGSÅ: Politiet har sikret seg bilder

Artikkeltags