– Vi har tatt for oss grupper og personer. Nå lager vi en konsert med greatest hits fra 50- og 60-tallet, smiler Tore Ruud og Kay Bagås, henholdsvis leder og arrangementsansvarlig i Elverum Janitsjarkorps.


Lørdag 30. oktober inviterer korpset til sin sjette høstkonsert med populærmusikk. Og denne gangen blir ikke konserten viet Abba, Elvis eller Tom Jones – men en hitparade som spenner fra «Teddy’n min» til «Rock around the clock» og fra «Fröken Fräken» til «Lille Laila» – sistnevnte for øvrig med Doodle Bugs’ egen Åge Heltzen som vokalist.

Konferansier med peiling

– Det som har vært vanskelig med å velge ut musikken, er at det er så mye godt å ta av! sier Bagås.
De har likevel falt ned på et solid utvalg, ifølge duoen det beste av det beste denne perioden hadde å by på musikalsk.
– Dette er veldig bra musikk, som tåles å gjentas, fastslår Ruud.
Som konferansier har korpset sikret seg selveste Vidar Lønn-Arnesen – kompis og tidligere kollega med korpsets altsaksofonist Ivar Hagen.


– Vidar Lønn-Arnesen har vært en nestor i musikk for oss som er vokst opp med «Ti i skuddet», smiler Bagås.
– Vi tror han vil komme med mange artige kommentarer til hver låt. Han skal binde sammen forestillingen, og har definitivt peiling på slik musikk, supplerer Ruud.

Hektisk øvingsaktivitet

1.000 billetter er lagt ut til konserten, som også i år blir i Elverumshallen. Korpset lover å gi alt.
– Det er ganske mye øving nå. Vi drar bort neste helg og bare spiller dette stoffet. Og så skal vi ha en siste uke fram mot konserten med intensiv øving, med alle på plass. Det er en del jobb, konstaterer de to.


Elverum Janitsjarkorps stiller med 25 musikere. I tillegg bidrar drøyt 30 andre personer for å få forestillingen opp og gå

.