Lærer seg nye rytmer

I TAKT: Det tok ikke lang tid for Siw Huatorpet og resten av damene å bli samkjørte på rytmene og bevegelsene i dansen.foto: anders bronken

I TAKT: Det tok ikke lang tid for Siw Huatorpet og resten av damene å bli samkjørte på rytmene og bevegelsene i dansen.foto: anders bronken

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Rytmene til Michael Jackson fyller lokalet. Skulder- og håndbevegelser går i takt, og trinnene sitter stadig bedre. Hiphopkurset for voksne til Dansestudio 11-rum slo an allerede første kvelden.

DEL

– Som godt voksne damer blir vi imponert over bevegelsene til ungdommene. Jeg synes det er så morsomt å lære rytmene og bevegelsene de bruker, sier Marianne Gromstad.

Hun er god og varm etter en time med terping av dansetrinnene og bevegelsene til Michael Jackson-låten «The Don’t Care About Us». Planen til instruktør Line Wallin er at de som følger kurset etter hvert skulle kunne hele koreografien til låten.

– Det er kjempemorsomt at de lager et sånt kurs for voksne. Timen gikk så fort! Jeg slet litt med å få til alt, men jeg kommer tilbake, stråler Gromstad.

Mest fokus på dansen

Venninnen og kollegaen fra høgskolen, Siw Huatorpet, var også en av de 18 damene som møtte opp onsdag kveld.

– Jeg driver mest med yoga gjennom jobben på Institutt for idrettsfag, men etter hvert fikk en draget på denne type dans. Damer på vår alder like jo å danse, og dette er et alternativ til aktivitetene på treningssentrene, sier Huatorpet.

Hun mener det er en klar forskjell på hiphopkurset og dansevarianter som populære Zumba.

– Her er det mer fokus på å lære seg en dans, ikke på treningen. Men vi får god trim av dette også, selv om det ikke er hovedfokuset, sier hun.

Salsakurs

Dansestudio 11-rum flyttet inn i egne lokaler i Vaage-bygget i Storgata over Boligpartner for halvannen uke siden. Kasserer Christel Reisæter liker det nye tilholdsstedet.

– Det er blitt kjempebra. Det er vårt eget, og vi bestemmer timeplanen sjøl. Dette er en ordentlig dansesal, og det hadde vi ikke før.

Responsen så langt har vært god. – Vi hadde over 100 personer innom på åpent hus første kvelden. Det har vært over 90 påmeldte til de ulike kursene, men vi må fortsatt ha flere medlemmer for å få det til å gå rundt.

Dansestudio 11-rum har tre barnedansgrupper i alderen 3 til 11 år. I tillegg tilbyr de hiphop for nybegynnere, street dance og jazzdans. Kursene foregår fra mandag til torsdag.

– Vi begynner i det små, men har lyst til å starte et åtte-ukerskurs i salsa etter jul, og jobber aktivt med å få til break-dance for gutter, sier Reisæter.

Artikkeltags