Gå til sidens hovedinnhold

Mikkel tok Bergs høner

Artikkelen er over 8 år gammel

Hønseeier, fugleekspert og NRK-profil Trond Berg fikk seg en ubehagelig overraskelse da en rev tok for seg av hans frittgående høner fredag ettermiddag.

– 13 av 22 høner ble tatt, og en av disse var en flott verpehøne, en annen en flink hane og resten lovende ungdyr. Jeg gledet meg til at disse ungdyrene skulle bli verpe/slaktehøns, sier Berg, som understreker at det allikevel ikke er så overraskende at reven tok turen inn på gårdsplassen hans.

– Det er kjett å plukke opp døde høner, men jeg er soleklar på at dette er mitt ansvar. Det er jeg som har tatt sjansen på å la dem gå fritt, sier han.

– Er det ikke dette som er nærgående rovdyr? spør Berg retorisk, før han fortsetter:

– Dette med nærgående er bare tull. Her i Elverum lever vi så tett innpå skogen at vi må regne med at det innimellom kommer et av skogens dyr til oss – være seg rådyr, rev eller ulv, sier han og tar på seg det fulle ansvar for at hønene møtte den skjebnen de gjorde, ettersom han har valgt å la dem gå fritt framfor å bure dem inne.

Berg framhever også hanen for tapper innsats:

– Ut fra sportegnene ser det ut til at hanen har gjort sin plikt og forsvart flokken. Han har nok dødd i kamp, så han gikk ned med æren i behold. Nå blir det imidlertid litt mindre galing oppe i Øverleiret inntil videre.

Kommentarer til denne saken