Norges Plus Size-yndling

 – Det har vært et veldig spennende år! Til våren skal jeg være med på innspillingen av et TV2-program. Når det gjelder mote vil jeg etter hvert prøve å skaffe meg en robust og solid posisjon slik at jeg kan påvirke motebildet og holdninger, sier Nastaran Marie Kowkabi, som kan bli Miss Plus Size International.

– Det har vært et veldig spennende år! Til våren skal jeg være med på innspillingen av et TV2-program. Når det gjelder mote vil jeg etter hvert prøve å skaffe meg en robust og solid posisjon slik at jeg kan påvirke motebildet og holdninger, sier Nastaran Marie Kowkabi, som kan bli Miss Plus Size International. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Nastaran Marie Kowkabi fra Elverum deltok i 2012 i Kappahls modelljakt på kvinner med størrelse 44 og oppover. Nå er hun en av 30 deltakere som kan bli Miss Plus Size International!

DEL

Det startet med Kappahls modelljakt.

Men i år har det bare tatt av for Nastaran Marie Kowkabi. I løpet av 2013 har hun fått motebloggen sin direkte linket fra VG.no sin forside, deltatt på Londons første Plus Size Fashion Weekend, og nå er jenta fra Søbakken en av 30 deltakere som kan vinne Miss Plus Size International.

I fjor høst startet Nastaran bloggen CurvesandI.com., en blogg om mote for kvinner med kurver. Hun er en av få kvinner i Norge som blogger om dette temaet, og hun startet bloggen for å bidra til å utvide dagens motebilde.

– Har du alltid vært interessert i klær og mote?

– Nei, det er noe som har kommet i senere tid. Som ungdom handler mye om å være lik venninnene sine, og selv om venninnene mine var mye lavere og mindre enn meg, ville jeg gå i samme klær som dem. Selv om det ikke passet. Det er først i senere tid at jeg har opparbeidet meg en selvtillit som gjør at jeg går i de klærne jeg vil gå i.

– Hva er tanken bak bloggingen din?

– Det er ikke en blogg hvor jeg skriver kun for min egen del. Det trengs en person som sier at du kan gå med det du vil, og framheve de formene du har fått. Det er viktig å forsøke å gjøre en forskjell, sier Nastaran, som vil vise at kvinnelighet og skjønnhet kommer i alle størrelser.

– Kvinner trenger ikke kle seg tantete selv om de er store. Prøv noe nytt! I stedet for å skjule det du ikke liker, så fremhev det du er stolt av. Jeg vil at kvinner skal omfavne formene sine og være stolte av den de er, sier hun.

Den siste tida er Nastaran blitt en slags talsperson for store kvinner. Det synes hun har vært overveldende og fint.

– Jeg vil ut med budskapet mitt om at vi kvinner er vakre slik vi er, og at skjønnhet ikke dreier seg om du er tynn eller stor.
23. november står Nastaran i London for å delta i Miss Plus Size International sammen med 29 andre deltakere fra hele verden.

– Det er surrealistisk, sier Nastaran, som ved siden av moteinteressen og bloggingen studerer Markedsføring og PR ved Markedshøgskolen i Oslo. Hun er også prosjektleder på X-ray ungdomskulturhus på Grünerløkka, jobber som butikkmedarbeider på Zizzi, en klesbutikk med store størrelser, og hun jobber som støttekontakt i barnevernet.

– I dag er jeg takknemlig for usikkerheten jeg hadde i meg. Jeg tenker: Ok, jeg er kanskje litt annerledes, men her er jeg, sier Nastaran Marie Kowkabi.

Artikkeltags