Christine har studert filmmusikk i Los Angeles i USA og ble kontaktet av Disney før hun hadde tatt eksamen.

Nå forsøker hun å slå igjennom som filmkomponist i LA. Hun har nettopp fått forespørsel om en norsk langfilm med produksjon neste år og jobber også for å få jobbe mer for Disney.

I filmen Fronzen var hun med og skrev en norrøn sangtekst til et av korstykkene og var solist i filmscoret der hun synger norske lokkerop, eller kauking.

LES OGSÅ: Christine har laget musikken til stor Disney-satsing

Hals er for tiden i USA, og fikk med seg Oscarutdelingen natt til mandag.

- Selvfølgelig er det helt fantastisk at Frozen vant Oscar. Selv om den var favoritt til å vinne, så satt jeg bare og småhiksta når de leste opp vinnerne, skriver Hals på mail fra USA.

Hun var ikke tilstede på den store begivenheten, men hun har fått minglet med de store stjernene i Hollywood:

- For min del var det ikke så kjempeglamorøst med selve utdelinga. Har ikke hatt hverken råd eller tid til å investere i en tv enda, så jeg satt hos noen komponistvenner med champagne, øl og potetgull. Men pre-Oscarfestene har vært av det mer glamorøse slaget. På lørdag var jeg på fest i Beverly Hills i et enormt hus der familien til den nylig avdøde Kojak-komponisten John Cacavas sin familie bor. Festen var for å hylle de musikknominerte, så på gjestelista stod blant andre Pharell, U2, John Williams, Alexandre Desplat, Thomas Newman og vinneren Steven Price som vant for beste filmmusikk for Gravity.

Hals fikk møte mange av sine store forbilder innen filmmusikk. blant annet Disneylåtskriveren Richard Sherman, som har skrevet musikken til velkjente filmer som: Jungelboken, Chitty Chitty Bang Bang, Ole Brumm og Mary Poppins for å nevne noen.

- Sherman var utrolig koselig og fortalte meg om den tøffe prosessen det var å skrive til Mary Poppins, skriver hun.

Verten, Johan Cacavas Jr tok et bilde av de to sammen og la ut på Facebook.

- Under bildet skrev John Cacavas Jr - "Richard Sherman og Christine Hals, tidligere og nåværende låtskrivere for Disney" - hvilket kjentes fantastisk, men også litt blasfemisk for jeg er jo så ny, skulle liksom jeg stå der med den legenden å få en slik varm omtale? Men det er bare å takke og ta i mot, skriver Hals.

Christine vet at en Oscar-vinnende film på CV-en er absolutt et pluss, men at det fortsatt må jobbes hardt.

- Det at Frozen har blitt så stor har helt klart mye å si. Det åpner dører som jeg ikke kunne se før, men det er ingen som kommer og banker på min dør, så nå er det bare å brette opp armene for det er faktisk nå arbeidet begynner for min del.