Etter at Østlendingen tirsdag skrev om Kristian Storhagens observasjon av en «ildkule» over Elverum mandag kveld, i fri fart østover, har ikke reaksjonene latt vente på seg.

BAKGRUNN: – Så ut som ei ildkule

Mange har sett

Vår redaksjon har mottatt mange meldinger om tilsvarende observasjon (se egen sak) i distriktet. Også Kristian Storhagen er blitt oppringt fra folk som har sett det samme som han.

Folk i Løten, Rendalen, Sälen i Sverige, Trysil og Engerdal, i tillegg til i elverumsområdet, er kommet med tilbakemeldinger som helt klart bygger opp under Kristian Storhagens observasjon.

Andre steder og

Landets mest kjente astrofysiker, Knut Jørgen Røed Ødegaard, skriver i en sms til Østlendingen at han har fått melding om tilsvarende observasjoner også andre steder i landet.

– Jeg har uansett fått rapporter om at dette høres ut til eventuelt å ha falt ned meget langt fra Elverum, skriver en ferierende Knut Jørgen Røed Ødegaard.

Sier ikke noe om hva

Når det gjelder de mange observasjonene som er kommet oss i hende, er det ingen som kommer med noe som gjør at en kan slå fast med ett hundre prosent sikkerhet hva det var som fôr over himmelen.

Heller ikke en ferierende astrofysiolog Knut Jørgen Røed Ødegaard skriver noe om hva han tror kan ha vært observert.

Verken i Elverum eller andre steder.

Dette så våre lesere

– Jeg så noe som kom vestfra. Høyt på himmelen dro den østover. Så ut som en meteoritt.
Knut Olav Vålstuen

– Var på besøk i Løten mandag kveld og så akkurat den samme ildkula, mulig blåaktig på farge og tidspunktet er som nevnt i artikkelen.
Johnny Slettemeaas

– Stor ildkule, fra oss trodde vi det var retning Våler / Elverum.
Knut Kjeverud

– Jeg var også vitne til ildkulen. Så den rundt 22-tiden i Sälen, Sverige.
Catharina Nystuen

– Samme kveld satt jeg på verandaen min på hytta ved Marikroken. Plutselig så jeg ei ildkule på skrå sørøst for hytta. Den kom dalende ned mot bakken i svært høy hastighet.
Toril Storsnes

– Vi var to som bevitnet dette rundt klokken 21.30 mandag kveld
Håvard Falck

– Vi var en gjeng på tre som var ute og fisket på Rokosjøen i Løten mandag kveld, da vi plutselig så et glimt av noe som lyste og føyk raskt over oss.
Vegard S. Mellum

– Jeg var ute og kjørte i skogen oppe ved Skuruberget i Sørskogbygda! Da så jeg en stor ildkule som var noe blåhvit lignende som forsvant ned over Starmoen.
Terje Roger Olsen

–Jeg fisket på Storsjøen i Rendalen sammen med svogeren min da jeg også så en ildkule med hale. Den beveget seg i sørøstlig retning og ble borte bak åssiden på østsiden av Storsjøen.
Thor Gunnar Haug

– Vi satt to par på verandaen og spiste da jeg så den samme ildkulen i synsranda mot Starmoen. Jeg kommenterte det jeg så, men de andre satt med ryggen til og hadde ikke sett noe. For meg så det ut som ei ildkule med en liten hale etter, som sluknet.
Per Stundal