Tre brød per kunde!

– Når vi selger tre brød til hver kunde, blir det noe til alle, framfor at noen skal fylle fryseren, sier Arne Bekk.

– Når vi selger tre brød til hver kunde, blir det noe til alle, framfor at noen skal fylle fryseren, sier Arne Bekk. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Brød sto øverst på handlelista for dagligvarekundene i Hedmark tirsdag. Hos Arne Bekk på Rema 1000 i Prestmyrbakken ble det rasjonert ut tre per kunde.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Da blir det brød nok til alle, framfor at noen skal stappe fryseren full, sier Bekk.

Han opplevde at brødhamstringen startet bare minutter etter at den forstående aksjonen ble kjent gjennom nyhetene mandag kveld, og tirsdag morgen sto det kø på dørene i flere av dagligvareforretningene i Elverum.

Da hadde Bekk i likhet med mange andre kjøpmenn bestilt økt brødleveranse, og i går regnet han med å selge noe i overkant av 1.000 brød mot normalt 800 på en vanlig dag.

– Vi skal egentlig aldri gå tomme for brød, og det vanlige er at ca. ti prosent av bestillingen blir liggende igjen. Idag regner vi likevel med å gå tomme – selv med rasjonering.

Les også: Bøndene vil tømme butikkene for brød, Her aksjonerer bøndene og Bøndene brøt med Brekk

Til onsdagshandelen, med 17. mai og langhelg for mange, hadde Bekk økt brødbestillingen ytterligere, og han minner dessuten om at det finnes alternativer i hyllene, både halvfabrikata og råvarer til hjemmebakst.

– Dette skal vi ikke overdrive; aksjonen fra bøndene tar jo sikte på at folk skal hamstre, påpeker Bekk – som likevel understreker at han har stor forståelse for at bøndene viser sin misnøye med jordbruksavtalen, og også med måten de aksjonerer på.

Artikkeltags