Gå til sidens hovedinnhold

Vellykket comeback for Manis

Artikkelen er over 8 år gammel

Det første året med Manis Kebab & Pita har vært en opptur.

Nå tar eieren av spisestedet steget fra et enkeltpersonforetak til aksjeselskap, og Manis Kebab & Pita AS var en av nyetableringene i Elverum i september.

– Nå er jeg bare ansatt, og det passer meg bra, fastslår Mahmoud «Manis» Alavinasab.

Kebab siden 1998

Arne Kristian Jakobsen eier det nye selskapet, mens Mahmoud og datteren tar seg av driften.

Spisestedet beholder Manis-navnet, som var et innarbeidet navn i Elverum i mange år.

– Jeg var den første som drev med kebab her i Elverum. Jeg startet i Storgata 37, like ved Kremmertorget, i 1998, forteller iraneren Mahmoud.

I 2010 måtte han stenge på grunn av hjerteproblemer. Så gikk han arbeidsledig i to år, før han i fjor høst overtok gamle Oasen – i kompaniskap med sin gamle venn og leverandør Arne Kristian Jakobsen i Oslo.

– Arne ville at vi skulle bruke Manis-navnet. Vi pusset opp og forandret konseptet litt, og fra dag én har det vært bra omsetning her, smiler Mahmoud.

Oasen-navnet, også det et kjent begrep i byen, forsvant i forbindelse med eierskiftet. Også tippingen ble det slutt på.

– Det beklager jeg. Men vi tenkte at vi ikke ville klare å ha fullt fokus både på mat og tipping, og det er jo mat vi kan.

Trofaste kunder

Kundene har funnet tilbake til Manis etter det to år lange oppholdet. En typisk kunde er Sissel Holt-Seeland, som er innom for å kjøpe en varm lunsj.

– Det er blitt mye kebab hos Manis opp gjennom årene. Jeg har brukt en god del av lønna mi på dette, smiler hun mens Mahmoud tilbereder maten.

– Sønnen min bor i Oslo, og når han kommer hjem bærer det rett til Manis, sier hun.

– Vi har god tillit hos kundene. Det er nesten rørende hvor trofaste de er, sier Mahmoud.

– Vi har kunder fra sju år til god voksne. Vi har et par på godt over 60 som er her annenhver uke og kjøper mat. De er glade i kebab med sterk saus!

Pendling og La Casa

Mahmoud og familien flyttet til Elverum i 1999. Siden har han blant annet førsøkt seg i en pendlertilværelse som daglig leder for en restaurant på Hønefoss. Han var også den første som drev restaurant i Nordbrendens tidligere rørleggerforretning i Lundgaardvegen.

La Casa så dagens lys i 2002.

– Jeg drev to spisesteder samtidig fram til 2007, da jeg fikk hjerteproblemer. Jeg beholdt kebaben fram til jeg ble hjerteoperert i 2009. Da måtte jeg ta livet mer med ro, og ga meg med alt fram til i fjor.

Trives bak disken

Manis Kebab & Pita AS har to fast ansatte: Mahmoud og bulgareren Ahmed Nezriev. I tillegg jobber to personer deltid.

– Jeg liker meg veldig godt i Elverum. De som bor her er lette å komme i kontakt med, sier Ahmed, som har vært med på laget siden nyåpningen i fjor.

Kommentarer til denne saken