– Vi ønsker flere naboer

Randi Sønsthagen (til venstre) og Jeanette Frekhaug Bekk eier og driver Skyttelen som feiret 30 år fredag. De trives som nisjebutikk i Storgata.

Randi Sønsthagen (til venstre) og Jeanette Frekhaug Bekk eier og driver Skyttelen som feiret 30 år fredag. De trives som nisjebutikk i Storgata. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Skyttelen bød kundene på marsipankake og 30-prosenttilbud for å feire 30 år som selvstendig nisjebutikk i Storgata. Eierne Randi Sønsthagen og Jeanette Frekhaug Bekk ønsker seg flere naboer i bursdagsgave.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

30-åringen har hatt tre forskjellige eiere, men har hele tiden holdt til i de samme lokalene i Storgata.

Det var Astrid Strand og Åse Karin Gundersrud som startet butikken i sin tid. Den gang var det mer håndarbeidsartikler og stoffer enn det er i dag.

Da de sluttet, overtok søstrene Kristin og Tone Kulvedrøsten. Randi Sønsthagen og Jeanette Frekhaug Bekk har eid butikken i sju år.

Klær, kaffe og te

– Vi har satt vårt preg på butikken slik de tidligere eierne hadde sitt preg. Vi har begynt med klær, med kaffe og te, og med scraping-utstyr. I tillegg har vi gave- og interiørartikler og noe gardinstoffer, men mye mindre enn før, sier Sønsthagen.

– Avdelingen med klær er blitt godt mottatt. Vi får klær fra danske leverandører som vet at damer flest ikke ser ut som utstillingsdukker.

Siden Skyttelen ikke er med i noen kjede har eierne helt frie tøyler for vareutvalget.

– Vi følger med på trender i blader og på nettet, og kjøper inn det vi sjøl liker, det vi erfarer at kundene vil ha, og det kundene spør etter. Det er en fordel å være to, så blir utvalget bredere. Stort sett treffer vi med vareutvalget, men vi har sjølsagt noen bomskudd innimellom, sier Sønsthagen.

Storgata er bra

Hun tar Skyttelens 30-årige liv som bevis for at det er fullt mulig å drive butikk i Storgata.

– Vi blir ikke millionærer av denne virksomheten, men butikken er absolutt liv laga så lenge vi er villig til å stå på. Vi ønsker oss ikke til noe senter, men vi skulle gjerne hatt flere naboer rundt oss. Tenk så fint det kunne blitt med ei gate med nisjeforretninger med varer du ikke finner på kjøpesentrene i Norge og i utlandet, sier Sønsthagen.

Fortsatt moro

Hun vet ikke om hun og kollega Frekhaug Bekk kommer til å holde på i 30 år til, men de har ingen planer om å gi seg.

– Det er mange jubileer før butikken er 60 år. Vi regner da med at vi skal by på kake flere ganger, sier Randi Sønsthagen.

Artikkeltags