Bohemdronningen Unni Askeland er årets festspillkunstner

TIL ELVERUM: Unni Askeland er årets festspillkunstner, og kommer til Elverum med sine bilder.Foto: NTB Scanpix

TIL ELVERUM: Unni Askeland er årets festspillkunstner, og kommer til Elverum med sine bilder.Foto: NTB Scanpix

Unni Askeland er årets festspillkunstner hos Elverum kunstforening. Salgene tidligere år har vært gode. Med en såpass kjent kunstner på plass, forventes det likevel at salget blir enda bedre denne gangen.

DEL

Styret i kunstforeninga har høye forventninger til utstillinga som er åpen fra 3. til 18. august. Nestleder Ellen Vikan forteller at Unni Askeland maler og har utstillinger nærmest hele tiden.

– Vi håper at det kommer mange unge folk for å se utstillinga, men så klart også kunstinteresserte mennesker i andre aldersgrupper, sier Vikan.

– Vidt spekter

Unni Askeland betegnes som en moderne bohemdronning, og den 57 år gamle bergenseren er ikke redd for å komme med spreke utsagn eller stille seg selv i oppmerksomhetens lys.

Hun har blant annet uttalt at mye norsk kunst er gørrkjedelig. Og presentert rimelig vovede bilder.

Askeland beveger seg innenfor det som kalles popart-sjangeren.

– Hun lager bilder av blomster, landskap og annet, så det er vidt spekter med ulike motiv. Det vil kunne være spennende for mange å oppleve disse bildene, forteller Vikan.

I tillegg er Unni Askeland en hyggelig person, forteller hun:

– Vi har snakket sammen over telefon flere ganger. Det virker som om hun gleder seg masse til å stille ut i Elverum.

Forskjellige kategorier

Det er tradisjon med utstilling hos Elverum kunstforening på Nysted under Festspillene i Elverum (FiE) og Elverumsdagene.

– Årets utstilling kommer til å bestå av både originaler og trykk, så det vil bli kunst i forskjellige priskategorier, sier Vikan.

I kunstforeninga står de på alt de kan for å få en fin utstilling til FiE og Elverumsdagene, men også til vanlig jobber de for at Nysted skal være et sted for folkene i Elverum.

– Vi har veldig positive og flotte medlemmer. De vasker, serverer og bidrar som vakter både lørdager og søndager.

Mer aktivitet

For akkurat det kan være verdt å merke seg: Fordi kunstforeninga drives av medlemmene, er Askeland-utstilling kun åpen lørdager og søndager, samt fredag 9. august.

– Det er en aktiv og fin gjeng som bidrar. På Nysted er det også mulig å gå på kurs og lære mye, og man møter og får pratet med alle slags folk.

Vikan forteller at Elverum kunstforening ønsker å få til flere konserter og foredrag.

– Vi gjør alt vi kan for at Nysted skal leve videre, og for at stedet og foreninga skal bringe glede til medlemmene og publikum, sier hun.

Artikkeltags