Det var denne løsningen Marianne har ønsket seg hele tiden, og lanserte i Østlendingen mandag. Kommunen svarte med å frikjøpe mor to timer om morgenen slik at hun være med på morgenstellet, og kjøre tvillingene Mia og Kaia i barnehagen før hun går til jobben som renholder i Elverum kommune.

Marianne Moen er enka med tre barn under to år som brakk beinet, og som følte hun stanget hodet mot veggen og ble sendt fra kontor til kontor når hun forsøkte å skaffe krisehjelp til seg og ungene. Hennes historie har rørt en hel nasjon, og skapt voldsomt engasjement i mediene og på sosiale medier.

Marianne har måttet engasjere slekt og venner for å få brakt og hentet tvillingene Mia og Kaia i barnehagen, og har måtte ty til kreative løsninger for å klare hverdagen med yngstemann Jan Remi på fem måneder.

Saken har også ført til at Norges Kvinne- og Familieforbund krever ordningen med husmorvikarer tilbake.

Kjempeglad

– Jeg er kjempeglad, det er en stor lettelse at det ordner seg, og mamma kan komme og være hos oss. Det er jo henne jeg helst vil ha her. Hun er min nærmeste pårørende, er kjent og hører til, og har hjulpet meg masse hele vegen, sier Marianne.

Hun har fått en mengde tilbud om hjelp fra ukjente mennesker som har blitt rørt av historien hennes.

– Jeg er takknemlig for alle som har tatt kontakt. Det er så mange at jeg ikke rekker å svare alle. Jeg er glad for all sympati og støtte jeg har fått. Nå kommer jeg til å bruke den hjelpa mamma kan gi, da blir det ikke behov for noe mer, sier Marianne.

Spahotell

En av dem som har tatt kontakt er Astri Pedersen fra Haugesund. Hun har drevet hjelpearbeid overfor enkeltpersoner gjennom organisasjonen sin «Hjerte for mennesker».

– Astri er en engel. Hun ringte en kveld og sa hun ville hjelpe meg. Nå har jeg fått gavekort på Kremmertorget på 5.000 kroner, gavekort på Kiwi på 3.000 kroner, og fra Spar Søbakken får jeg varer brakt på døra for 1000 kroner i uka til jeg er kvitt gipsen, forteller Marianne.

– Astri har også ordnet en helgetur på spahotell for meg, mamma og søstera mi, Lene. Til sommeren får jeg og ungene tur til Dyreparken i Kristiansand, og vi har også fått tur til Tusenfryd, men den må vi vente med til ungene blir litt eldre. Det beste av alt er at Astrid sier hun vil fortsette å støtte meg framover, sier Marianne som endelig synes hun kan senke skuldrene og slappe av.

– Det er en veldig stor lettelse. Det har vært et puslespill å få dagene til å gå opp, Løsningen kommunen kom opp med, er den jeg har ønsket meg hele tiden. Og så får jeg masse gaver attpå, sier Marianne Moen.