Har sommerjobb på Kos

GØY: Agnes Eline Mørkhagen jobber på Club Upstairs på Kos.

GØY: Agnes Eline Mørkhagen jobber på Club Upstairs på Kos. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Det er nok mange som tenker at «her kjenner jeg ingen, så da kan jeg gjøre hva jeg vil», sier Agnes Eline Mørkhagen fra Elverum. Hun har sommerjobb på en nattklubb på Kos.

DEL

De fleste ungdommer sitter i kassa på en butikk, maler gjerder eller klipper plener på sommeren.

Agnes Eline Mørkhagen fra Elverum derimot, jobber på Club Upstairs på Kos i Hellas.

– Jeg har to venninner som har jobbet her tidligere. Det var mange søkere, så jeg trodde ikke jeg skulle nå igjennom, men noen dager etter jobbintervjuet fikk jeg en telefon om at jeg hadde fått jobben, smiler hun.

Jobber seks netter i uka

Agnes Eline jobber sammen med fire andre ungdommer fra Norge, to fra Holland og 11 fra Sverige.

En vanlig arbeidsdag står hun opp kl 12.30, for fra kl 13.00 bør hun være på plass på stranda for å promotere den skandinaviske nattklubben.

Etter noen timer kan hun dra hjem, slappe av litt og spise, før jobben starter kl 22.30.

Og da er hun på jobb til 07.00 på morgenen, seks netter i uka. Om de ansatte har fri, forventes det likevel at de kommer på klubben for å lage liv.

– Det blir liten tid til å slappe av og nyte sola! Jeg har følt meg som turist kun en gang siden jeg kom ned. Samtidig får jeg møte mange nye mennesker. Crewet jeg jobber med, føles da også som min andre familie, sier hun.

Agnes Eline har jobbet på Styx i Elverum tidligere. Og merker stor forskjell på utelivet i hjembyen og på Kos.

– Her mister folk hemningene og drikker veldig mye. Jeg tror de fleste tenker at «her kjenner jeg ingen, så jeg kan gjøre hva jeg vil».

Jeg har ikke opplevd at folk blir så fulle at de ikke står på beina, men når de står PÅ baren og danser, er det noe de ikke ville gjort i Norge.

Jeg opplever at spesielt jentene slår seg mer løs her, enn de gjør til vanlig, sier hun.

Vil bli politi

Inntrykkene er mange. Men å bli rik på penger er ikke akkurat hovedmålet med oppholdet.

–Jeg tjener ikke det samme her som jeg ville gjort i Norge, nei! Vi får 30 euro pr dag, men vi bor og spiser rimelig, så det er nok til å klare seg her nede. Jeg er heller ikke her for pengene, men for opplevelsen og for å gjøre noe annet enn jeg pleier, sier Agnes Eline, som ikke hadde vært på Kos før hun kom ned i sommer.

– Jeg savner venner og familie, men jeg angrer ikke et sekund på at jeg dro hit. Dette er det beste jeg har vært med på, smiler Agnes Eline som kommer til å flytte til Oslo til høsten, mens målet er å komme inn på Politihøgskolen neste år.

Fakta om partyturer

  • Å reise på partytur til sydligere strøk så snart man er myndig, er en veletablert kultur i Norge.
  • En undersøkelse Europeiske Reiseforsikring har utført viser at flertallet av norske foreldre synes det er greit å la ungdommene reise alene til Syden når de er 18.
  • Men kombinasjonen av mye alkohol, sol, lite søvn og lite vann er krevende for kroppen.
  • Infeksjoner og fallulykker er også veldig vanlig.

Artikkeltags