Her er Team Elverum

INTERIMSSTYRET: Her er interimsstyret i Team Elverum (navnet på den nye bygdelista). Fra venstre: Rune Stenseth (nestleder), Gerhard Rundberget (styremedlem), Ernst Tore Bekken (styremedlem), Rune Marius Hermansen (leder), Stig W. Jørgensen (styremedlem) og Håkon Nielsen (sekretær/studieleder).<I>Foto: Privat</I>

INTERIMSSTYRET: Her er interimsstyret i Team Elverum (navnet på den nye bygdelista). Fra venstre: Rune Stenseth (nestleder), Gerhard Rundberget (styremedlem), Ernst Tore Bekken (styremedlem), Rune Marius Hermansen (leder), Stig W. Jørgensen (styremedlem) og Håkon Nielsen (sekretær/studieleder).<I>Foto: Privat</I>

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Team Elverum blir navnet på den nye by- og bygdelista. Målet er å få 250 medlemmer (flere enn Ap) og opp til 20 prosent av stemmene ved neste valg.

DEL

– Vi vil samarbeide både til høyre og venstre, avhengig av hvilke saker vi kan enes om, sier Rune Stenseth, utmeldt Ap-medlem, kommunestyrerepresentant og nestleder i det nye interimsstyret til Team Elverum. Leder for interimsstyret blir kommunestyrerepresentant Rune Marius Hermansen, Søndre Elverum.

Hårete mål med ordfører

– Vi har hårete målsettinger om få flere medlemmer enn Elverum Ap og bli en maktfaktor i elverumspolitikken, sier Stenseth. Han ser det ikke som en umulighet at Team Elverum (by- og bygdelista) kan få ordføreren ved neste kommunevalg – i samarbeid med andre partier som "vil Elverums beste".
– Vi er ikke medlemmer i Elverum Ap lenger. Vi (les: Stenseth og Hermansen) som fortsatt sitter i kommunestyret vil føle oss forpliktet til Ap-programmet vi er valgt inn på i denne perioden, men i alle andre saker vil vi stemme etter hva Team Elverum mener er best. Vi blir ikke et haleheng til Ap. Og vi er åpne for et framtidig samarbeid med andre partier, sier Stenseth.

Ingen kvinner

Foreløpig er det ingen kvinner med i interimsstyret. Men Stenseth regner med at "gubbestemplet" vil bli borte etter hvert.
– Vi vet om kvinner og ungdom som vil bli med på Team Elverum. Hver eneste dag får jeg klapp på skuldra om å stå på videre. Interessen er stor, hevder Rune Stenseth.

På lag med Elverum

– Hvorfor navnet Team Elverum og ikke by- og bygdelista?
– Fordi vi er noe nytt i Elverum. Vi vil bli et lag, et team som står på for byen vår og bygdene våre. Det blåser litt friskt rundt navnet Team Elverum. Vi tror både navnet og politikken vår vil appellere til velgere både i og utenfor de etablerte partiene.
– På hvilken måte?
– Ved at vi sier klart fra et skysstasjonen bør ligge på Torget, at Hera-lukta må vekk og at Søndre Elverum må få ny skole. Etter hvert vil vi utvikle programmet videre i nært samarbeid med medlemmene.

Hver femte velger

De opprinnelige planene om å ha en sosialdemokratisk plattform er forlatt.
– Det gikk litt fort i svingene i starten. Skal vi favne bredt, kan vi som by- og bygdeliste ikke sokne til en ideologisk retning. Her skal det være plass for alle. Stenseth mener det er mulig å få fire til åtte kommunestyrerepresentanter (35 i alt) ved kommunevalget om to år. I beste fall betyr det at hver femte elverumsing vil stemme på Team Elverum.
– Det høres kanskje mye ut, men er ingen umulighet. Elverum er moden for en liste på tvers av partigrensene og som kan favne opp ulike saker.

Røberg-Larsen

– Team Elverum er basert på at sju frustrerte Ap-medlemmer forlot partiet i protest mot at Bjørn Jarle Røberg-Larsen fikk tillit i ett år til som leder i Elverum Ap. Er det et godt utgangspunkt for en ny liste?
– Vi kunne ikke akseptere Røberg-Larsens oppførsel mot enkeltmedlemmer. Men Team Elverum er mer enn en personprotest. Vi vil bruke tida framover til å lage et bredt politisk alternativ i Elverum, som vil kunne gjøre en forskjell i lokalpolitikken.
– Hva med eiendomskatt?
– Det er en sak vi må diskutere fram mot valget i 2011. Selv er jeg skeptisk til eiendomsskatt, men har ikke tatt stilling til om den bør fjernes eller reduseres, sier Stenseth.

FAKTA
Tirsdag kveld holdt initiativtakerne bak den nye by- og bygdelista stiftelsesmøte. Et eget interimsstyre med utmeldte Ap-medlemmer ble nedsatt med Rune Marius Hermansen, Heradsbygd som leder.
Resten av interimsstyret består av Rune Stenseth, Østre Elverum, (nestleder), Håkon Nielsen, Østre Elverum (kasserer og sekretær, Gerhard Rundberget, Leiret, Stig W. Jørgensen, Leiret og Ernst Tore Bekken, Leiret (alle styremedlemmer). Den 21. april vil det bli holdt konstituerende møte med valg av fast styre og foreløpig program.
By- og bygdelista ble etablert i protest mot at Bjørn Jarle Røberg-Larsen fikk fortsette som leder i Elverum Ap.

Artikkeltags