– Flinke til å løfte fram talenter

PRISUTDELER: Jan Sævig delte ut årets Volumstipend.

PRISUTDELER: Jan Sævig delte ut årets Volumstipend.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Hans Hulbækmo, Marius Li Stensrud og Sturla Rui ble mottakerne av årets Volumstipend.

DEL

Prisene ble delt ut av Volumfestivalens hovedsponsor, Sparebanken Hedmark. Utdelingen skjedde i forbindelse med festivalåpningen i Elvarheimsparken i går kveld.

Del på Facebook

– Vi har fulgt Volumfestivalen fra sidelinja i flere år, og nå ville vi inn å samarbeide. Festivalen har vært utrolig flinke til å løfte fram lokale talenter inn på en nasjonal arena, roser banksjef Jan Sævig rett før utdelingen.

Begeistret jury

Ingen av vinnerne hadde dessverre anledning til å være til stede under utdelingen av årets Volumstipender.

Multiinstrumentalisten og låtskriveren Hans Hulbækmo fra Tolga ble rost for å være en av de mest talentfulle, unge musikerne Norge har, hamarsingen Markus Li Stensrud ble løftet fram som en svært lovende kunstner mens Sturla Rui, også han fra Hamar, fikk lovord for sin store kulturelle allsidighet. Han er blant annet aktuell med barnebok til høsten.

Videre samarbeid

I januar i år ble det bestemt at Sparebanken Hedmark ble Volumfestivalens hovedsponsor i 2011, en avtale verdt 100.000 kroner.

– Slik støtte er svært viktig for oss. Nå kan vi konsentrere oss om å lage festival, sier festivalsjef Sven Arild Storberget som også vil rose alle de frivillige som gjør Volumfestivalen mulig.

Artikkeltags