- Tidenes Volumfestival

Konserten med de lokale heltene i Team Me var mest  besøkt. 700 så dem i Elvarheimsparken.

Konserten med de lokale heltene i Team Me var mest besøkt. 700 så dem i Elvarheimsparken. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Årets Volumfestival går inn i historien som både den beste, mest varierte og best besøkte - med dobbelt så høyt billettsalg som fjoråret.

DEL

Til sammen over 1600 personer var innom de rundt 70 innslagene gjennom helga.

Del på Facebook

I tillegg til de 1600 kommer alle som fikk med seg kunstutstillingene på Elverum kunstgalleri, Galleri Oro og Galleri Nystedt i løpet av volumuka, samt markedsdagen lørdag. Festivalsjef Sven Arild Storberget er sliten, men strålende fornøyd med gjennomføringen, som har ført festivalen godt i havn økonomisk.

- Alle artistene leverte knall, den tekniske biten gikk så godt som prikkfritt, og publikum møtte opp i hopetall. Volumfestivalen 2011 ble akkurat slik vi håpet og drømte på forhånd, sier Storberget.

LES OGSÅ: – Er det slik det er å vinne Spellemann, Volumfestivalen er åpnet, Team Me tok Elverum med storm


Rundt 350 personer fikk med seg det gratis åpningsshowet med The Flying Culinary Circus og Lars Wiik med Ungdomssymfonikere. Totalt solgte festivalen 1200 billetter i løpet av helga - rundt dobbelt så mange som fjoråret.

Det mest besøkte enkeltarrangementet var konserten med elverumsheltene Team Me i parken. Da skapte over 700 personer fantastisk stemning i parken. «Tusen takk til alle som kom å så oss i går, dere var helt fantastiske :) VOLUM KICKS ASS», skrev bandet på Facebook-sida si etter konserten.

Volum hadde også i år et tilbud for alle aldre. Til sammen 250 barn og foreldre møtte opp til kokkeshowet med The Flying Culinary Circus torsdag og engasjerende teater, skumle historier og forrykende konsert under Lavt Volum lørdag.

Festivalsjefen er overveldet av all innsatsen de rundt 140 frivillige har lagt ned før og under festivalen, og han mener arrangørgruppa har tatt mange steg i riktig retning. Men han ser også klare forbedringsmuligheter.

- Vi skal ha en grundig evaluering på hva som kunne vært gjort bedre. Med så mange innslag på plakaten, er det en utfordring å legge kabalen så alt får det fokuset det fortjener. Det er vanskelig å unngå at noen artister får litt lavt oppmøte, men vi har trua på alt vi booker, og kommer sikkert til å invitere dem tilbake ved en senere anledning, sier Sven Arild Storberget.

Søndag ettermiddag ble festivalen rodd i havn med myke pianotoner fra eidskogingen Andreas Ulvo, som også stilte ut fotografier på kunstprogrammet.

Artikkeltags