– Et unikt døgntilbud innen psykiatri

BREDE SMIL: Ordfører Erik Hanstad (til venstre) og prosjektleder Lars Kristian Dalen var kjempeglade for endelig å kunne presentere planene for nybygg på Terningen Arena. 
(Foto: Randi Undseth)

BREDE SMIL: Ordfører Erik Hanstad (til venstre) og prosjektleder Lars Kristian Dalen var kjempeglade for endelig å kunne presentere planene for nybygg på Terningen Arena. (Foto: Randi Undseth)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ny fløy på Terningen Arena til 45 millioner og 50 kompetansearbeidsplasser som kan etableres allerede i februar neste år, var overraskelsen til formannskapet, onsdag.

DEL

Ordfører Erik Hanstad smilte fra øre til øre da han introduserte orienteringssaken som var kamuflert som nytt tilbud innen psykiatrisk helsevern i Elverum.

– Denne saken har jeg gledet meg så til å få fortalt dere om. Vi har ikke kunnet si noe på grunn av anbudet til Helse Sør-Øst, sa Hanstad før han overlot ordet til daglig leder for Friskstiftelsen, Lars Kristian Dalen, også leder for Smiso (tidligere incestsenteret).

Styreleder i stiftelsen er tidligere helseminister Werner Christie, Med i stiftelsen er Grete Herlofsson. Røde Kors Omsorg, Marit Aralt Skaug, leder Terningen Nettverk, Åge Danielsen, tidligere direktør Rikshospitalet, Camilla Storlien, Sosionom, Harald Odde – Utviklingssjef i Friskstiftelsen.

SE FLERE BILDER I TOPPEN AV SAKEN!

For Helse Sør-Øst

Dette styret og deres samarbeidspartnere har i lang tid arbeidet for å etablere et unikt tilbud for pasienter med alvorlige angstlidelser, alvorlige depresjoner, alvorlig posttraumatisk stressyndrom og alvorlige kompliserte og sammensatte lidelser av ulik diagnostisk karakter.

Tilbudet kan utvikles fordi Helse Sør-Øst har utlyst anbudskonkurranse for poliklinisk og døgntilbud til en verdi av 440 millioner kroner i året.

– Helse Sør-Øst ønsker å utvide psykiatritilbudet ved hjelp av private stiftelser, sier Dalen.

Mye av jobben hans har bestått i å rekruttere fagfolk til institusjonen som skal bygges på Terningen Arena, samt poliklinikker i Oslo, Drammen, Hamar Kongsvinger, Moelv, Lillehammer og Gjøvik.

Høgskolen vil bruke døgntilbudet i praksis og forskning.

Lars Lien har ansvaret

Lars Lien, spesialist i psykiatri og samfunnsmedisin, professor ved Høgskolen og leder for kompetansesenteret for helhetlig oppfølging etter kriser, skal være fagansvarlig.

Stiftelsen har gjort avtale med fire psykiatere, fire psykologer, en indremedisiner og en spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering.

– Jeg skulle ønske vi kunne gå ut med navnene. Dere kommer til å si wow når dere hører dem, sier Hanstad.

– Totalt skal vi ansette folk i 45 årsverk til døgntilbudet. Renhold, mat og vaktmestertjenester kjøper vi av Terningen Arena. Både kjøkken og renhold må ha flere ansatte, så 50 nye arbeidsplasser blir det nok, sier Dalen.

Bygger i rekordfart

Anbud er nå sendt Helse Sør-Øst. Når det kommer formelt svar på det i august, står entreprenører klare 1. september for å bygge en ny fløy som skal huse 26 døgnpasienter.

Går alt etter planen kan et nytt unikt offentlig-privat samarbeid være i gang på Terningen i Elverum i februar 2015.

Artikkeltags