Hedret for godt arbeid

pris: Nav Elverum har utmerket seg for godt arbeid når det gjelder fattigdomsbekjempelse. Det gleder fra venstre avdelingslederne Kjersti Flasnes og Erik Sletmoen, bak veilederne Bjørg Jonassen og Anders Sætre.														foto: Kristin søgård

pris: Nav Elverum har utmerket seg for godt arbeid når det gjelder fattigdomsbekjempelse. Det gleder fra venstre avdelingslederne Kjersti Flasnes og Erik Sletmoen, bak veilederne Bjørg Jonassen og Anders Sætre. foto: Kristin søgård

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Nav Elverum er kåret til en av Norges seks beste når det gjelder å bekjempe fattigdom.

DEL

Seks finalister fra hele landet er trukket ut på bakgrunn av godt arbeid når det gjelder fattigdomsbekjempelse i 2010. Med plassen følger 100.000 kroner, og dette er altså blitt Nav Elverum til del. Arbeidet er sortert under det såkalte Kvalifiseringsprogrammet som er regjeringens satsing for bekjempelse av fattigdom.

– Akkurat nå er vi utrolig stolte. Vi har jobbet hardt for å gi disse brukerne et godt tilbud, og vi vet at vi oppnår resultater. Prisen er en stor anerkjennelse av arbeidet vårt, sier leder ved Nav Elverum, Randi Dørum.

– Mange fattige

En jury i Arbeids- og velferdsdirektoratet står bak utdelingen av prisen. Kvalifiserings- programmet er rettet mot den gruppen i befolkningen som er mest avhengig av bistand for å komme i arbeid og aktivitet. Hovedkategorien er langtids- og sosialhjelpsmottakere.

– Ja, det er mange fattige i Elverum også, som i alle andre deler av landet, dessverre, sier Dørum.

Prosjektet «Arb-eid – psykisk helse/ rus» har vært et av prosjektene Nav Elverum har satt i verk. Kort ventetid og gode lavterskeltilbud har vært en suksessfaktor for å få en god start, heter det i Navs pressemelding.

– I Elverum er de som får lavterskeltilbud fortsatt rusavhengige. Det kan også være folk som har gitt litt opp og som ikke finnes motivert til å gå videre med livet sitt. Her går det mye på motivasjon og å få igjen selvfølelsen. Alt er individuelt, så det er veldig tett oppfølging i Kvalifiseringsprogrammet, forklarer Dørum.

Gjøvik vant

Prisen ble delt ut på avslutningskonferansen for EU’s fattigdomsår i Drammen i går. Der var selvsagt Nav-lederen i Elverum til stede.

– Vi vant ikke selve prisen, men vi synes det er kjempehyggelig at Gjøvik vant. Dermed kom prisen til Innlandet, sier Dørum.

Nav Elverum og Gjøvik var to av seks finalister i den nasjonale konkurransen. De øvrige var Østensjø, Arendal, Ørland og Verdal. Juryen påpekte at alle finalistene hadde utmerket seg når det gjelder kreativitet og nytenkning, og at de har samarbeidet god med deltakerne om gode individuelle programmer.

De 100.000 kronene skal brukes til å videreutvikle kvalifiseringsprogramtiltak i Elverum.

Artikkeltags