26. februar 2011 er dagen da Doodle Bugs mimreklubb med leder og tidligere Doodle Bugs-medlem Arild Engemoen, skal få Elverum til å svinge. Og ikke bare elverumsinger inviteres med på festen. Invitasjonen går over landegrensa både østover og vestover.

Tilhengerne i Sverige, Danmark, Island og Færøyene skal få mulighet til å delta på arrangementet som har som formål å hedre elverumsbandet som slo gjennom i 1966 med «Lille Laila».

Vil spre glede

– Doodle Bugs skal gjenforenes etter 17 år. Dette blir en fest i Doodle Bugs ånd, sier Engemoen som altså vil ha med seg Åge Heltzen som i likhet med Engemoen, var med i bandets glansdager.

Auden Senderud, Cato Berggren og Egil Forårsveen utgjør nykommerne, selv om Forårsveen riktignok var innom på midten av 1970-tallet.

– Hvorfor vi skal ha fest? Bakgrunnen er samle-cd’en som mimreklubben ga ut i mai, sier Engemoen.

Den kom ut ikke lenge etter at mimreklubben ble etablert, 5. mai i år. Målsettingen med klubben er «å spre glede, og ikke minst samle ung som gammel til dans. Gjennom regelmessige aktiviteter og arrangementer, der både amatører og profesjonelle utøvere skal kunne opptre, ønsker Doodle Bugs mimreklubb å bidra til økt sosial samvær», står det på klubbens egen flyer.

Sten & Stanley

26. februar 2011 blir klubbens første arrangement, og det er ikke småtterier styret i mimreklubben reklamerer med.

– Sten & Stanley kommer, Vagabond, Sears Crossing, Rawe og Tom Fogh, sier Andreas Holø.

Og bare så det er nevnt: Sten & Stanley er å regne blant de største innen danseband i Sverige og har for øvrig gjort en egen versjon av Doodle Bugs «Lille Laila».

Spellemannsprisbelønte og lokale Vagabond, er også godt selskap. Ifølge Engemoen har bandet etablert seg som tungvektere i norsk danseband.

Sears Crossing fra distriktet byr på rock’n roll, mens Rawe med Egil Forårsveen i spissen, har et repertoar som spenner fra svensktopp til rock.

Konferansier blir programleder i NRKs «På dansefot», Erik Forfod.

– 1. november er billettene klare, men sett av datoen nå, lyder oppfordringen fra mimreklubbens styre.