Aksjonskomiteen på Elverum videregående skole sikter mot ny innsamlingsrekord i årets Krafttak mot kreft

AKSJONSKOMITE: Elevene på Elverum videregående skole går for ny innsamlingsrekord. Aksjonskomiteen består av Lone Jesnes Bakken, Petter Dølør, Johann Vogel og Alicia Karlmark Høye.

AKSJONSKOMITE: Elevene på Elverum videregående skole går for ny innsamlingsrekord. Aksjonskomiteen består av Lone Jesnes Bakken, Petter Dølør, Johann Vogel og Alicia Karlmark Høye. Foto:

Når årets innsamlingsaksjon til kreftforeningen går av stabelen mandag 9. mars går elevene på Elverum VGS for ny innsamlingsrekord, og håper samtidig på hjelp fra andre elever.

DEL

Krafttak mot kreft er den årlige innsamlingsaksjon til kreftforeningen og deres forskning på kreftbehandling, som har drevet på siden 2006. Hvert år er det rundt 25 000 bøssebærere som går dør til dør over hele landet.

Elverum videregående skole skal selvfølgelig være med i år også.

Årets viktigste russeknute

I fjor var det til sammen 29 videregående skoler i Innlandet som var med på aksjonen, og de samlet inn til sammen 4,4 millioner kroner.

Målet for i år er å få inn til sammen 45 millioner kroner på landsbasis gjennom Krafttak mot kreft, noe som vil bli rekord.

– Det er årets viktigste russeknute, sier Johann Vogel, som sitter i aksjonskomiteen til russen sammen med Petter Dølør, Alicia Karlmark Høye og Lone Jesnes Bakken. Det er de som er kontaktpersonene mellom kreftforeningen og russen.

80 prosent kommer fra russen

– Vi håper å stille med flere bøssebærere enn det forrige kullet, som var 59. Det er et tall jeg synes vi skal klare å slå. Det viktigste er uansett å få inn så mye penger som mulig, fortsetter Vogel.

De to foregående årene har det kommet inn henholdsvis 77 000 og 155 000 fra russen i Elverum. At summen i fjor var så lav skyldes et samarbeid med luftambulansen.

Hele 80 prosent av inntektene til Krafttak mot kommer fra russen, noe aksjonskomiteen er veldig stolte av, men de sier også at det er åpent for hvem som helst å bli med.

– Vi håper jo at så mange som mulig vil både donere og bli med på aksjonen. Det er to timer av livet ditt du kan bruke på å hjelpe en veldig god og viktig sak, oppfordrer Høye, som ønsker både yngre elever, foreldre og andre som vil hjelpe med å melde seg som bøssebærer.

– Påvirker oss alle

Årets aksjon går til forskning og behandling av pasienter med kreft som har lav eller ingen overlevelsesrate.

– Alle kjenner eller har noen i familien som lider av sykdommen, så det er noe som påvirker oss alle. Det er en enkel sak å støtte for noe vi alle har eller kommer til å bli påvirket av, mener Dølør.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken