Akkurat nok snø til å lage skispor i Svartholtet

ENDELIG: Bill Ove Bjørsland (fra venstre), Kjersti Estenstad, Knut Andersen og Sondre Estenstad Bjørsland er godt fornøyd med at det er mulig å gå på ski i Svartholtet, selv om det fortsatt mangler noen centimeter snø før alle løypene kan tas i bruk.

ENDELIG: Bill Ove Bjørsland (fra venstre), Kjersti Estenstad, Knut Andersen og Sondre Estenstad Bjørsland er godt fornøyd med at det er mulig å gå på ski i Svartholtet, selv om det fortsatt mangler noen centimeter snø før alle løypene kan tas i bruk.

Artikkelen er over 3 år gammel

Lukta av nystekte vafler fikk mange til å legge skituren om Svenkerudvollen i helga.

DEL

Nå kunne kanskje ikke vaffellukta kjennes helt ned til Trimplassen, dit de fleste tok på seg skia, men i de siste bakkene var det flere enn Anna Nordtun og Alfred Aaneby Kaveldiget som fikk litt ekstra krefter, styrket av utsiktene til varm solbærtoddy og vafler med syltetøy.

– Vi gikk mye fortere enn de voksne, kunne seksåringene fastslå, mens de spente av seg skia utenfor serveringshytta.

På årets første skitur i Svartholtet var det selvsagt innlagt pause på Svenkerudvollen, der Elverum Turforening har klødd etter å komme i gang.

Kraftig forsinket

Tradisjonelt har det vært romjulsåpning, men de siste årene har snømangel holdt skifolket på pinebenken i bymarka. Nå er det akkurat nok snø til at det er mulig å kjøre opp snaut 17 kilometer med spor, opplyser løypesjef Knut Andersen.

– Det er bra forhold, men vi skulle hatt 10–15 centimeter til, da hadde vi fått kjørt opp alt, sier han.

Med alt mener han totalt seks mil med skiløyper i Svartholtet.

Så det er fortsatt langt fram, men nå er det iallfall mulig å få prøvd skia og formen, uten å måtte kjøre helt til Flishøgda eller Budor. Det er kjørt spor i Grundsetmarka, der Djupmyrkoia ble åpnet for servering onsdag, og både i Stavåsen og Hernes er skisesongen godt i gang.

– Det er flott å komme seg ut, sier Kjersti Estenstad, som var en av de mange som tok turen til Svenkerudvollen søndag formiddag.

Rolig start

Ute var det et par snille minusgrader og grå himmel. Inne på serveringshytta var det varmt og god stemning.

Bak disken sto en ung og blid selger, sju år gamle Helle Nordhagen Rotneberg, og telte penger. Etter bare en drøy time med kiosksalg, er det kommet om lag 600 kroner i kassa.

– I går ble det solgt vafler for 1.435 kroner, sier pappa Anders og sjekker i boka, for sikkerhets skyld. For normalt er det større omsetning, men denne åpningshelga er det kanskje ikke alle som har fått med seg at det endelig er mulig å gå på ski i Svartholtet, tror Anders.

Mamma Marthe steker vafler og sørger for at gjestene kan gå mette og fornøyde ut i løypa igjen.

– Det er bare hyggelig å stå her en dag, sier Anders Nordhagen Rotneberg om dugnadsjobben for turforeningen. De er mange frivillige som tar en dag hver i løpet av vinteren, fra 11 til halv fire, pluss litt tid til forberedelser. Og skitur rekker de uansett, for familien bor helt inntil marka og kan spenne på seg skia hjemme.

– Og folk som kommer innom er blide?

– Alle er blide, sier Anders og smiler.

Snø og kaldt

Mandag er det muligheter for litt mer snø i Elverum, ifølge meteorologene, og de neste dagene er det ventet kaldere vær.

Dermed holder skiføret seg, så sant sporene behandles pent.

LES OGSÅ: Ikke tradisjonell åpning siden 2012

Artikkeltags